SJAJAN OTPOR MEGA MIS-A, PARTIZAN U POSLEDNJIH PET MINUTA DO POBEDE

Sjajan otpor Mege, Partizan u poslednjoj četvrtini do pobede!

Košarkaši Mega MIS-a su u okviru četvrtfinala ABA Super kupa koji se od 18. do 20. septembra održava u Podgorici odigrali odličan meč protiv ekipe Partizan Mozzart Bet, ali su na kraju ipak izgubili sa 89:78 (25:25,  26:18, 16:24, 22:11). Izabranici trenera Marka Baraća su u SC Morača uspeli da se vrate iz minus 16 i da do samog finiša odigraju egal utakmicu, ali je Partizan iskoristio greške Mege i došao do pobede.

Najefikasniji u redovima Mega MIS-a su bili Andrija Jelavić sa 21 poenom i Nikola Đurišić sa 14. U ekipi Partizana se istakao Džejms Naneli sa 13.

Mega nastavlja takmičenje na ABA Super kupu već sutra od 12 časova utakmicom za plasman od 5. do 8. mesta protiv Cedevita Olimpije.

Početak utakmice protiv Partizana je znaku Ilijasolua koji je doneo Megi početnu prednost od četiri poena. Veoma čvrsto je Mega ušla u utakmicu, Plavšić je zbog dve lične greške brzo morao na klupu, ali Đurišić i Jelavić sa poenima sa distance održavaju egal. Đurišić zbog dve lične takođe ide na klupu, ali Jelavić pogađa dve trojke u finišu četvrtine pa je rezultat posle prvih 10 minuta 25:25. Šuterskom rapsodijom u drugoj četvrtini sa šest postignutih trojki Partizan je došao do velike prednosti, 49:33. Mega se nije predavala, serijom 0:8 je uspela da prepolovi minus, da bi posle sjajne asistencije Ilijasolua, Kovačević polaganjem postavio rezultat na poluvremenu, 51:43.

Mega na početku drugog poluvremena prilazi na samo četiri poena zaostatka, ali Partizan uspeva na kratko da odbije nalet i ode na plus 9. Minijaturnom Jovića Mega topi prednost Partizana da bi posle pogođenog ulaza Topića pod faulom Mega došla do izjednačenja. Partizan opet na kratko vraća prednost da bi Jelavić potom pogodio trojku u poslednjoj sekundi za 67:67.

Držala je Mega priključak do poslednjih pet minuta igre i zaostatka 79:75, ali je nedostatak koncentracije u finišu na obe strane terena Partizan iskoristio i došao do pobede, 89:78.

Na pres konferenciji posle utakmice, trener Mega MIS-a Marko Barać je izjavio da je utakmica bila vrlo interesantna i dobra i ujedno je pohvalio svoje igrače zbog načina na koji su se borili od početka do kraja:

– Veliko nam je zadovoljstvo što smo na ovom turniru, što smo ovde došli zbog naših rezultata ostvarenih prošle sezone. Imali smo možda i najbolju moguću opciju za nas, da proces školovanja našeg mladog tima započne što ranije protiv ekipe koja je aktuelni šampion i koja je prošle sezone igrala ubedljivo najbolju košarku. Mislim da je utakmica bila vrlo interesantna i dobra. Pohvalio bih svoje igrače zbog načina na koji su se borili od početka do kraja. Bilo je u određenim minutima vrlo prihvatljiva razlika, na jednu, dve lopte, neki otvoreni šutevi koje ako ne ubaciš, imaš male šanse da pobediš. Iako je početak sezone iza ugla, taj procenat šuta nije nešto što je u ovom momentu u prvom planu, već je to ispunjavanje nekih taktičkih zadataka i mogu reći da je uglavnom bilo dobro. Sa druge strane, moram da čestitam Partizanu koji pokazuje koliko je jak u svakom smislu, uspeli su u nekoliko utakmica u pripremnom periodu da podignu nivo igre koji je večeras bio dovoljan da bude bolji. Poželeo bih im sreću u polufinalu i takođe, poželeo bih da ceo Super kup prođe u zanimljivim utakmicama kao što je bila ova danas.

Partizan Mozzart Bet: Vukčević 4, Ledej 10, Avramović, Koprivica 2, Panter 10, Smailagić 7, Jaramaz 4, Naneli 13, Trifunović 10, Anđušić 6, Doužer 11, Kaminski 12.

Mega MIS: Paunović, Miljenović 2, Jelavić 21, Kobzistij 2, Milutinović, Ilijasolu 11 (6 ast), Đurišić 14, Kovačević 9, Plavšić 7, Jović 6, Topić 6 (9 sk, 5 ast), Malovec.

Foto: ABA League/Dragana Stjepanović