MEGA MIS PREDSTAVILA TIM I NOVE DRESOVE U ZNAKU 25 GODINA KLUBA

Košarkaški klub Mega MIS predstavio je tim i dresove za sezonu 2023/24 u kojoj će klub proslaviti 25 godina postojanja, a u čiju čast će i logo kluba biti u znaku broja 25 u predstojećoj sezoni!

Po tradiciji, Mega MIS u sezonu ulazi sa veoma mladim i talentovanim timom prosečne starosti igrača od 19,9 godina po čemu će svakako opet biti najmlađi tim ABA lige. Najstariji igrač će biti povratnik u redove Mege Uroš Plavšić sa 24 godine dok je prvi sledeći po starosti Omerdžan Ilijasolu sa 22 pa će i ove godine trener Mege Marko Barać imati zadatak da mladu ekipu izvede na pravi put.

Kapiten ekipe će biti Uroš Plavšić koji se posle šest godina igranja u SAD vratio u klub za čije je kadetske i juniorske selekcije nastupao. Pored njega, u sastavu su i Nikola Đurišić, Nikola Topić, Andrija Jelavić, Timotej Malovec, Omerdžan Ilijasolu, Oleksandr Kobzistij, Stefan Miljenović, Petar Kovačević, Filip Jović, Nemanja Popović, Luka Paunović, Mihailo Milutinović, kao i Bogoljub Marković i Andrej Mušicki koji će na dvojnu licencu braniti boje Mege i OKK Beograda.

Uz trenera Marka Baraća u stručnom štabu su i njegovi pomoćnici Miloš Mitrović, Branislav Božović i Dejan Pejić, zatim kondicioni trener Pavle Tasić i fizioterapeuti Vanja Radojević i Miloš Savić. Timski doktor je Uroš Stanković, dok je na mestu tim menadžera i ove sezone Novica Veličković.

Pored velikog broja mladih i talentovanih igrača, zaštitni znak kluba su i atraktivni dresovi, pa će Megini talenti u predstojećoj sezoni igrati u garnituri kojom će dominirati pink i akva boja.

Mega MIS će do početka takmičarske sezone učestvovati i na ABA Super Kupu od 18. do 20. septembra u Podgorici gde će se u četvrtfinalu u ponedeljak 18. septembra od 17 časova sastati sa aktuelnim šampionom ABA lige ekipom Partizan Mozzart Bet. Poslednju proveru pred početak ABA lige će imati protiv Tamiša 23. septembra.

Mega će u prvom kolu ABA lige gostovati u Ljubljani ekipi Cedevita Olimpije dok će u drugom kolu u Hali sportova Ranko Žeravica dočekati Borac Mozzart.

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov