PORAZ MEGA MIS-A U POSLEDNJIM SEKUNDAMA POLUFINALA SUPERLIGE SRBIJE

Košarkaši Mega MIS-a nisu uspeli da savladaju FMP SoccerBet u dvorani Mega Factory na startu polufinalne serije, pošto je sastav iz Železnika u dramatičnom finišu došao do preokreta i pobede, 72:75 (21:19, 19:14, 14:17, 18:25). Podmlađeni sastav Marka Baraća, sa samo dva igrača rođena pre 2000. godine, vodio je većim delom susreta, ali su se gosti izborili za neizvesnu završnicu. Posle nekoliko preokreta, tim iz Železnika je imao nešto više sreće u poslednjim minutima, te je došao do trijumfa i poveo 1-0 u seriji koja se igra na dve pobede.

Najefikasniji u ekipi Mega MIS-a bio je Luka Cerovina sa 17 poena, a ispratio ga je Matej Rudan sa 14. Petar Kovačević je dodao 13 poena, dok je dvocifren učinak ubeležio i Aleksa Uskoković sa 10, uz šest asistencija.

Debije prvom timu upisali su i talentovani Ognjen Srzentić (2007) i Petar Milosavčević (2006).

FMP je predvodio Čarli Mur sa 16 poena, 13 je dodao Ognjen Matović, dok su dvocifreni bili i Ebuka Izundu sa 11 i Aleksa Stepanović sa 10 poena.

Otvorili su košarkaši Mege utakmicu sa 5:0, čuvali prednost sve do sredine kvartala kada su gosti preokrenuli i prvi put stekli višak. Odgovorili su Baraćevi puleni posle tajm-auta i ponovo poveli, da bi posle nešto tvrđe završnice kvartala odmor dočekali sa 21:19. Vodila se velika borba u nastavku, nakratko su košarkaši FMP-a ponovo poveli, ali je domaćin odreagovao sa sedam vezanih poena, stekao kontrolu i posle trojke kapitena Cerovina na 17 sekundi do kraja, poluvreme dočekao sa plus sedam (40:33).

Povela je Mega sredinom treće četvrtine i dvocifrenom razlikom, ali usledila je reakcija FMP-a. Sastav iz Železnika je zategao odbranu i počeo da topi minus. Ipak, nije uspeo da preokrene, pa je Baraćev sastav na poslednju pauzu otišao sa plus četiri (54:50). Serijom 8:2 u prva tri minuta odlučujućeg kvartala, FMP je stigao do novog preokreta, da bi kapiten Cerovina trojkom pod faulom i realizovanim dodatnim bacanje, vratio prednost Megi. A onda je novim preciznim hicem sa distance potvrdio. Ipak, tim iz Železnika je odgovorio, još jednom stigao do suficita. Ušlo se u neizvesnu završnicu, Mega je imala šut za produžetak, ali lopta nije htela u koš, pa će FMP imati meč loptu za plasman u finale kod kuće.

Drugi meč polufinala na programu je u sredu, 7. juna, od 18:00 u Železniku.

Mega MIS: Rudan 14, Uskoković 10 (6 as), Cerovina 17, Marković 1, Terzić 2, Paunović 5, Srzentić, Kovačević 13 (5 sk), Nikolić, Jović 7, Milosavčević, Mušicki 3 (4 uk)

FMP: Mur 16, Stepanović 19, Šaranović 7, Simović 6, Izundu 11, Bić, Pavićević, Todorić, Matović 13, Vuković 8, Dženkins 3

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov