VEOMA USPEŠNA SARADNJA SE NASTAVLJA, MEGA MIS PRODUŽILA UGOVOR SA AVRAMOVIĆEM NA JOŠ TRI GODINE

Veoma uspešna saradnja Mega MIS-a i trenera juniorskog tima Dragoljuba Avramovića koja je započeta 2018. godine će se nastaviti i u narednim godinama pošto je Avramović potpisao novi trogodišnji ugovor sa klubom!

Posle još jedne sjajne sezone juniora Mege gde su osvojene titule u U19 ABA ligi i u prvenstvu Srbije, uz pobede na kvalifikacionom turniru juniorske Evrolige i turniru „Rising Stars“ u Patri, kao i odličnom učešću na finalnom turniru juniorske Evrolige gde je juniorima Mege nedostajalo i malo sreće da se izbori i četvrto veliko finale, do dogovora o produžetku saradnje je došlo vrlo brzo.

Avramović je po potpisivanju produžetka ugovora sa Mega MIS-om istakao da mu je veliko zadovoljstvo što nastavlja saradnju sa klubom koji funkcioniše kao velika porodica:

– Veliko je zadovoljstvo raditi u klubu koji je odlično organizovan i funkcioniše kao velika porodica. Nastavljamo saradnju koja veoma uspešno traje već 5 godina i siguran sam da ćemo i u budućnosti nastaviti da pravimo sjajne rezultate i da ćemo imati još više igrača koji će igrati seniorsku košarku na vrhunskom nivou, zvali se oni Nikola ili ne,

našalio se na kraju Avramović.

Generalni menadžer Mege Goran Ćakić je izjavio da je produžetak saradnje sa Avramovićem dogovoren vrlo brzo i na obostrano zadovoljstvo:

– Posle pet sezona veoma uspešne saradnje sa Dragoljubom Avramovićem, a imajući u vidu poseban značaj mlađih kategorija kluba po kojima smo lideri u regionu i u samom vrhu u Evropi, vrlo brzo smo se dogovorili i na obostrano zadovoljstvo produžili saradnju na još tri godine. Pored sjajnih rezultata koje smo zabeležili u prethodnom periodu, posebno zadovoljstvo nam predstavlja veliki broj igrača koji su posle mlađih kategorija nastupili za prvi tim i verujemo da će se tako nastaviti i u budućnosti,

izjavio je Ćakić.

Dragoljub Avramović je 2018. godine došao u Megu na mesto trenera kadetske selekcije i u prvoj sezoni je osvojio titulu prvaka Triglav Kadetske lige Srbije sa samo jednim porazom dok je u narednoj sa juniorima Mege bio prvi na tabeli Roda Juniorske lige Srbije u trenutku prekida lige zbog Kovid-19. Sa juniorskom selekcijom je osvojio titule u U19 ABA ligi 2021., 2022. i 2023. godine, a titulu u Srbiji je osvojio 2021. i 2023. godine. Juniori Mege su imali sjajne rezultate i u juniorskoj Evroligi čiji su šampioni postali prošle godine na F8 turniru koji je održan u Beogradu.

Od igrača koje je trenirao u kadetima i juniorima Mege, njih 12 je u međuvremeno debitovalo za prvi tim. Takođe, Nikola Jović je prvi igrač koga je Avramović trenirao a da je izabran na NBA draftu i potpisao za NBA tim, a verujemo da će taj broj da se uveća i u narednim godinama.

Foto: Mega MIS/ABA League