MEGIN TRIO SA REPREZENTACIJOM SRBIJE NA U18 EVROPSKOM PRVENSTVU

Trojica talentovanih košarkaša Mega MIS-a, Andrej Mušicki, Filip Jović i Bogoljub Marković, braniće boje reprezentacije Srbije na predstojećem U18 Evropskom prvenstvu koje se održava u Nišu od 22. do 30. jula.

Tako su dobili privilegiju da nose dres sa državnim grbom posle odličnih sezona u juniorskom timu Mege, sa kojim su osvojili U19 ABA ligu, državno prvenstvo i domogli se finalnog turnira juniorske Evrolige.

Muška U18 reprezentacija će započeti svoje učešće na kontinentalnoj smotri utakmicom protiv Češke, koja će se održati u subotu od 20:30 časova u dvorani Čair. Posle prve runde sve selekcije idu dalje, a u grupi sa Srbijom i Češkom su još Finska i Slovenija.

Srbija će sve svoje utakmice prve runde igrati u Čairu, a Evropsko prvenstvo igraće se još i u sali Osnovne škole Mika Antić.

Za U18 reprezentaciju Srbije igraće: Nikola Topić (kapiten), Andrej Mušicki, Bogoljub Marković, Filip Jović, Đorđe Ćurčić, Matija Milošević, Pavle Nikolić, Aleksa Ristić, Ognjen Romić, Andrej Kostić, Pavle Mišić i Mitar Bošnjaković.

Takođe, Megin junior Urban Kroflič nastupiće na istom takmičenju sa U18 reprezentacijom Slovenije.

Foto: KSS