BARAĆ: „PROŠIRILI SMO ROTACIJU I TO JE DONELO DOSTA ENERGIJE I INTENZITETA, NA KRAJU I POBEDU“

Košarkaši Mega MIS-a su u petom kolu Superlige Srbije ubedljivo savladali Vojvodinu u dvorani Mega Factory 96:64 (19:8, 31:20, 22:23, 24:13). Izabranici Marka Baraća su već u prvoj četvrtini stekli dvocifrenu prednost, nastavili da je uvećavaju u drugoj, te su poluvreme dočekali sa 22 poena viška. Sve je bilo prilično jasno već početkom odlučujuće deonice, kada je Baraćeva ekipa sa 11 vezanih poena stekla nedostižnih plus 32, te je rutinski privela meč kraju.

Mega je zadržala čelnu poziciju na tabeli Grupe B sa učinkom 4-1, pošto ima prednost u međusobnim duelima sa drugoplasiranim Borac Mozzartom, koji ima identičan bilans. Vojvodina je pretrpela treći poraz (2-3), dok Metalac nije upisao nijednu pobedu (0-5).

Trener Marko Barać je posle susreta izneo utiske:

Čestitam igračima na pobedi. Dobili smo ono na čemu smo insistirali posle utakmice u Čačku, a to je veći doprinos igrača sa klupe. Proširili smo rotaciju i to je donelo dosta energije, inteziteta, što nam je na kraju donelo pobedu. Druga stvar je što sam kao trener sa nestrpljenjem čekao da priključimo juniore ekipi. Mlađe kategorije su ove godine u domaćim okvirima ostvarile fantastične rezultate i na završnom turniru Evrolige u Kaunasu se predstavili u veoma lepom svetlu. Dočekali smo da nam se nekoliko tih momaka priključi i da nam donesu novi kvalitet. Imamo želju, kao i uvek kada damo priliku mlađim igračima, da ih učimo da pobeđuju i zato je bitno što se ova utakmica ovako završila. Druga stvar je plasman iz grupe. Od početka smo rekli da svaku utakmicu igramo da pobedimo i drago mi je što je ekipa odreagovala nakon poraza u Čačku. Ostaje nam vrlo malo vremena da se pripremimo za utakmicu u Valjevu i regenerišemo kako bi tamo odigrali dobru utakmicu,

rekao je Barać.

Prvotimac Luka Paunović je otkrio šta je bio ključ pobede:

Ovom pobedom smo obezbedili prvo mesto u grupi. To je bilo veoma bitno. Iskontrolisali smo skok u drugom poluvremenu, što u prvom nismo dobro uradili, dozvolili im 10 ofanzivnih skokova. Izgradili smo našu igru na tranziciji, kontranapadima, ušli u naš intenzitet i to je bio ključ pobede,

dodao je Paunović.

U poslednjem kolu grupne faze Superlige Srbije, košarkaši Mega MIS-a gostuju u Valjevu ekipi Metalca, a susret je zakazan za subotu, 27. maj, od 19:00. Pobeda ekipi Marka Baraća obezbeđuje prvo mesto i plasman u polufinale domaćeg takmičenja.

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov