MEGA MIS U DRUGOJ ČETVRTINI SLOMILA OTPOR METALCA I DOŠLA DO NOVE POBEDE U SUPERLIGI SRBIJE

Košarkaši Mega MIS-a su u utakmici trećeg kola Superlige Srbije savladali Metalac iz Valjeva u dvorani Mega Factory 88:77 (19:16, 26:16, 32:20, 11:22). Izabranici Marka Baraća nisu uspevali da se odlepe u uvodnom kvartalu, gosti su se dobro držali sve do sredine drugog, ali onda su Malkolm Kazalon i Aleksa Uskoković pokrenuli ekipu i omogućili joj da veliki odmor dočeka sa dvocifrenim viškom. Potom su u trećoj deonici nastavili u istom tempu, te su pomogli Megi da praktično pitanje pobednika reši već posle 30 minuta. Sve što je Metalac uspeo da uradi u poslednjoj četvrtini je da ublaži poraz.

Mega MIS tako posle dva odigrana susreta (odložen meč prvog kola sa ekipom Borac Mozzarta) ima maksimalan učinak 2-0, dok je Metalac na 0-2. Vojvodina zasad ima po jednu pobedu i poraz, dok Borac još nije kročio na teren u Superligi, zbog obaveza u baražu za opstanak u ABA ligi.

Najefikasniji je protiv Metalca bio Malkolm Kazalon sa 25 poena, ali je najkorisniji bio Matej Rudan sa 16 poena, pet skokova i četiri blokade, te je sakupio 23 indeksna poena. Aleksa Uskoković je bio na pragu dabl-dabla sa 13 poena i devet završnih asistencija, Danko Branković je takođe brojao do 13, dok je dvocifren sa 11 poena bio i Filip Jović koji je uhvatio i sedam lopti pod obručima.

U ekipi iz Valjeva 19 poena Uroša Lukovića, jedan manje dodao je Ibrahim Durmo, dok su do dvocifrenog učinka došli i Marko Šinik sa 14, kao i Mladen Grušanović sa 11 poena.

Vodila se velika borba u prvoj četvrtini, ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali je Mega sa četiri poena u završnici uspela da sačeka odmor sa viškom (19:16). Nastavio je Metalac da pruža dobar otpor u nastavku, sve do sredine drugog perioda, kada su Kazalon i Uskoković preuzeli stvari u svoje ruke i serijom 13:2 doneli svom timu dvocifrenu prednost. Pokazao je rival zube u poslednjih par minuta, ali je Kazalon trojkom sačuvao Megi dvocifren višak pred veliki odmor (45:35).

Gde su Baraćevi izabranici stali u drugom, nastavili su u trećem kvartalu. Kazalon je pogađao, Uskoković dirigovao i prednost Mega MIS-a je rasla iz minuta u minut, sve do plus 24, da bi se u odlučujući kvartal ušlo sa 77:55 u korist domaćina. Usled velike prednosti, košarkaši Mege su se opustili u završnici susreta, što je gost iz Valjeva iskoristio da prepolovi zaostatak, ali ne i da ozbiljnije ugrozi pobedu Baraćevog tima.

Mega MIS nastavlja borbu u Superligi naredne sedmice, a susret četvrtog kola sa ekipom Borac Mozzarta na progarmu je u sredu, 17. maja, od 18.00 u dvorani Mega Factory.

Mega MIS: Branković 13 (5 sk), Uskoković 13 (9 as), Kazalon 25, Cerovina 6, Jović 11 (7 sk), Paunović 2, Rudan 16 (4 bk, 23 in), Kovačević, Grbović 2, Terzić

Metalac: Šinik 14, Šešlija 2, Durmo 18, Janković 3, Luković 19, Bajić 6, Grušanović 11, Simanić 4, Stefanović, Ivković

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov