BARAĆ: „ČESTITAM IGRAČIMA NA POBEDI, ALI IMAĆEMO O ČEMU SUTRA DA RAZGOVARAMO“

Košarkaši Mega MIS-a su u utakmici trećeg kola Superlige Srbije savladali Metalac iz Valjeva u dvorani Mega Factory 88:77 (19:16, 26:16, 32:20, 11:22). Izabranici Marka Baraća nisu uspevali da se odlepe u uvodnom kvartalu, gosti su se dobro držali sve do sredine drugog, ali onda su Malkolm Kazalon i Aleksa Uskoković pokrenuli ekipu i omogućili joj da veliki odmor dočeka sa dvocifrenim viškom. Potom su u trećoj deonici nastavili u istom tempu, te su pomogli Megi da praktično pitanje pobednika reši već posle 30 minuta. Sve što je Metalac uspeo da uradi u poslednjoj četvrtini je da ublaži poraz.

Mega MIS tako posle dva odigrana susreta (odložen meč prvog kola sa ekipom Borac Mozzarta) ima maksimalan učinak 2-0, dok je Metalac na 0-2. Vojvodina zasad ima po jednu pobedu i poraz, dok Borac još nije kročio na teren u Superligi, zbog obaveza u baražu za opstanak u ABA ligi.

Trener Marko Barać je posle susreta izneo utiske na konferenciji za medije:

Česitatam igračima na pobedi, ulazimo u Superligu sa izmenjenom bekovskom postavom i sigurno će biti potrebno neko vreme da stvari legnu, da se preraspodele uloge i da kreacija u igri bude daleko bolja nego večeras. S te strane mogu da imam određeno razumevanje za loše čitanje igre, ali za pad u četvrtoj četvrtini, tu vrstu opuštanja – to ne sme da se ponovi. Ovakva kontrola skoka, tačnije nepostojanje iste, ne sme da se ponovi i to je nešto o čemu ćemo sigurno sutra ujutru imati da razgovaramo i radimo. Čestitam gostima na tome što su pokazali veliku želju, želim im puno sreće u nastavku prvenstva,

rekao je Barać.

O susretu je govorio i Aleksa Uskoković:

Najbitnije da smo pobedili utakmicu. Od početka do kraja nismo uspeli da uhvatimo naš ritam iako smo u nekim trenucima dobro trčali, dobro igrali odbranu, ali nismo uspeli da pogodimo neke mšuteve za tri poena, dali priliku njima da trče… Nastavićemo dalje da radimo, da ispravimo to i da budemo malo precizniji. Idemo dalje, znamo šta je naš cilj,

istakao je Uskoković.

Mega MIS nastavlja borbu u Superligi naredne sedmice, a susret četvrtog kola sa ekipom Borac Mozzarta na programu je u sredu, 17. maja, od 18.00 u dvorani Mega Factory.

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov