BARAĆ: „DA IZVUČEMO POUKE I PRIPREMIMO SE NA NAJBOLJI MOGUĆI NAČIN ZA DRUGU UTAKMICU“

Košarkaši Mega MIS-a pretrpeli su poraz na startu plej-ofa ABA lige u Podgorici, a Budućnost VOLI je došla do prednost i u četvrtfinalnoj seriji koja se igra na dve pobede, rezultatom 94:77 (14:22, 35:15, 28:18, 17:22). Izabranici Marka Baraća su odlično otvorili duel u Morači, dobili uvodni kvartal, imal i dvocifren višak početkom drugog, ali je potom usredila furiozna serija domaćina, koji je predvođen Erikom Grinom stigao do preokreta, a u finišu prvog poluvremena i do dvocifrenog viška. Sastav Petra Mijovića u trećoj četvrtini duplirao prednost i vrlo brzo otklonio sve dileme o pitanju pobednika.

Trener Mega MIS-a Marko Barać je posle susreta izneo utiske na konferenciji za medije:

Dobra prva četvrtina sa naše strane, rekao bih ponajbolja u ovoj sezoni. Dobra energija, sveli smo Budućnost na 14 poena i kažnjavali napadački na način na koji smo se spremali i to je praktično jedino čime mogu da budem zadovoljan. Nakon toga smo na Grinu pokušali da promenimo nekolicinu igrača, on je ušao u zonu i sa lakoćom rešavao tokom druge četvrtine svaku situaciju na terenu. Na to se nadovezao naš gubitak kontrole u napadu, nekoliko brzopletih napada, 10 izgubljenih lopti u prvom poluvremenu od kojih je u drugoj četvrtini dosta njih prouzrokovalo lak kontranapad i lake poene za Budućnost. U prvom poluvremenu su postigli 14 poena na taj način i pored igračkih bravura Grina se na poluvremenu odlepili. Za nas je veći problem što smo u prvom poluvremenu, na našu smanjenu rotaciju, doživeli izostanak Petra Kovačevića, četvrtog visokog u rotaciji, pa je usledila vrlo rana povreda Grbovića, videćemo kakve je prirode, ali smo do kraja praktično ostali sa dva visoka igrača u rosteru, što je Budućnost znalački iskoristila u drugom poluvremenu. Energetski na tom delu terena dominirala, Kamenjaš ogroman broj poena kao prvi u kontranapadu, iz druge šanse… Čestitao bih ekipi Budućnosti na zasluženoj pobedi i zahvalio se publici na dobrom ambijentu. Gledaćemo da izvučemo pouke iz ove utakmice, da se pripremimo na najbolji mogući način za drugu utakmicu i nadam se da se vidimo ponovo,

rekao je Barać.

Naredni meč četvrtfinalne serije ABA lige na programu je u nedelju, 7. maja, od 18:00, a Mega MIS će ugostiti Budućnost u PSC Pinki dvorani, u Sremskoj Mitrovici.

Foto: ABA League/Budućnost VOLI/Filip Roganović