PORAZ MEGA MIS-A U PODGORICI NA STARTU PLEJ-OFA ABA LIGE

Košarkaši Mega MIS-a pretrpeli su poraz na startu plej-ofa ABA lige u Podgorici, a Budućnost VOLI je došla do prednost u četvrtfinalnoj seriji koja se igra na dve pobede, rezultatom 94:77 (14:22, 35:15, 28:18, 17:22). Izabranici Marka Baraća su odlično otvorili duel u Morači, dobili uvodni kvartal, imal i dvocifren višak početkom drugog, ali je potom usredila furiozna serija domaćina, koji je predvođen Erikom Grinom stigao do preokreta, a u finišu prvog poluvremena i do dvocifrenog viška. Sastav Petra Mijovića u trećoj četvrtini duplirao prednost i vrlo brzo otklonio sve dileme o pitanju pobednika.

U redovima Mega MIS-a izdvojio se Matej Rudan sa 15 poena i šest skokova za indeks korisnosti 20. Ispratio ga je Nikola Đurišić sa 17 poena, uz po četiri skoka i asistencije, dok su Luka Cerovina i Danko Branković dodali po 10 poena. Ahmad Rori je uz devet poena ubeležio i šest asistencija.

Kod Budućnosti 34 poena Erika Grina, 20 je upisao Kenan Kamenjaš, dok su po 11 ubacili Edin Atić i Džej Džej O’Brajen.

Mega je odlično otvorila meč i vezala tri trojke u uvodnim minutima za prednost 9:4, čuvala višak dobrim šutem sa distance i čak ga uvećala na 12 poena, da bi domaćin u završnici kvartala sveo zaostatak na osam. Nakon što je Branković sa linije penala nakratko vratio prednosg Megi, usledio je snažan odgovor Podgoričana koji serijom 13:2 dolaze do preokreta. Nakon toga je Grin napravio neverovatnu seriju i sa 20 vezanih poena obezbedio Budućnosti dvocifrenu prednost pred veliki odmor.

Predvođeni Grinom, domaći košarkaši su za sedam minuta igre u trećem kvartalu uvećali suficit i na 20 poena, Mega je pokušala da odgovori u odlučujućem kvartalu, ali iskusniji sastav šampiona Crne Gore je čuvao prednost, da bi tek u finišu Baraćevi izabranici serijom poena ublažili poraz.

Naredni meč četvrtfinalne serije ABA lige na programu je u nedelju, 7. maja, od 18:00, a Mega MIS će ugostiti Budućnost u PSC Pinki dvorani, u Sremskoj Mitrovici.

Mega MIS: Paunović, Branković 10, Rudan 15 (6 sk, 20 in), Uskoković 5, Kobzistij, Kazalon 8, Đurišić 17, Cerovina 19, Rori 9 (6 as), Grbović 3, Marković, Terzić

Budućnost: Rejnolds, Bel Hejns 5, Atić 11, Kaba 2, Lazić, O’Brajen 11, Ilić, Jagodić Kuridža 2, Drobnjak 3, Popović 6, Grin 34, Kamenjaš 20

Foto: ABA League/Budućnost VOLI/Filip Roganović