KOŠARKAŠI MEGA MIS-A PRUŽILI DOBAR OTPOR, ALI IZGUBILI OD CRVENE ZVEZDE PRED 2.500 GLEDALACA U HALI SPORTOVA

Košarkaši Mega MIS-a su  pred oko 2.500 hiljade gledalaca u Hali sportova Ranko Žeravica dočekali branioca regionalnog trona, Crvenu zvezdu Meridianbet i posle 40 minuta borbe, u okviru 24. kola ABA lige, pretrpeli 12. poraz u sezoni 78:87 (19:25, 17:26, 17:21, 25:15). Izabranici Marka Baraća su se dobro nosili sa evroligaškim sastavom Duška Ivanovića u prvom poluvremenu, ali je u trećoj četvrtini Zvezda stigla do ubedljive prednosti. Nisu se predavali košarkaši Mega MIS-a, pa su uspeli da uhvate priključak sredinom odlučujućeg perioda i priđu na samo šest poena minusa. Ipak, srpski i regionalni šampion je uspio da dobije nalet mlade Baraćeve ekipe i upiše trijumf. Zvezda je tako popravila učinak na 19-3, dok Mega MIS posle 24 runde ima polovičan skor – 12-12.

Čak šest igrača u redovima Mege stiglo je do dvocifrenog učinka, a prednjačio je Nikola Đurišić sa 16. Matej Rudan je uz 15 poena imao i osam skokova, pa je sa indeksom 18 bio najkorisniji u ekipi Mege, dok je Malkolm Kazalon brojao do 14. Dvocifreni i Ahmad Rori sa 11, kao i Luka Cerovina i Danko Branković sa po 10 poena.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde je bio Ognjen Dobrić sa 23 poena, Hasan Martin je dodao 16, Fakundo Kampaco 15, uz 11 asistencija, dok je bivši igrač Mege Filip Petrušev brojao do 12.

Mladom centru koji je u ružičastom dresu osvojio priznanja za najkorisnijeg igrača, najboljeg strelca i najboljeg mlado igrača ABA lige, pred početak susreta generalni menadžer kluba Goran Cakić uručio je prigodan poklon.

Otvorili su crveno-beli uvodnu deonicu serijom 11:2, ali se Mega vratila preko Brankovića i do kraja čevrtine pružila dobar otpor. Zvezda je na prvi odmor otišla sa šest poena viška, potom su Baraćevi puleni sveli zaostatak i na tri poena, ali je potom suvi kvalitet evroligaške ekipe sa Malog Kalemegdana isplivao na površinu i crveno-beli su uspeli da se odlepe, te su posle 20 minuta vodili sa 51:36.

Uspela je talentovana Baraćeva ekipa da svede zaostatak na 10 poena početkom treće deonice, ali je Zvezda ipak uspela da vrati kontrolu i stekne 22 poena viška. Nije se Mega predavala. Agresivnom igrom u odbrani, uz dobra rešenja u napadu, uspela je da priđe na osam poena zaostatka na tri i po minuta do kraja. A onda i na samo šest poena minusa! Ipak, ponovo je Kampaco preuzeo uzde i omogućio Zvezdi da privede meč kraju.

U pauzama između četvrtina publika u Hali sportova imala je prilike da pozdravi osvajače kvalifikacionog turnira juniorske Evrolige, U18 tim Mega MIS-a, kao i osvajače Mini Kupa u Nišu, pioniri Banjica Mege.

U narednom kolu ekipu Mega MIS-a očekuje okršaj sa ekipom Budućnosti koji je na programu u subotu, 8. aprila od 19.00.

Mega MIS: Paunović, Branković 10, Rudan 15 (8 sk), Kazalon 14, Đurišić 16, Kovačević, Cerovina 10, Rori 11, Grbović 2, Terzić, Mušikić

Crvena zvezda: Holand 2, Vildoza 4, Lazarević 5, Kampaco 15, Mitrović 2, Martin 16, Dobrić 12, Ivanović, Ilić 2, Marković, Kuzmić 6, Petrušev 12

Foto: Mega MIS/Dragana Stjepanović