BARAĆ: „NISMO NA PRAVI NAČIN UŠLI U MEČ, PRE SVEGA ENERGETSKI, ALI NASTAVLJAMO DA RADIMO“

Košarkaši Mega MIS-a su  pred oko 2.500 hiljade gledalaca u Hali sportova Ranko Žeravica dočekali branioca regionalnog trona, Crvenu zvezdu Meridianbet i posle 40 minuta borbe, u okviru 24. kola ABA lige, pretrpeli 12. poraz u sezoni 78:87 (19:25, 17:26, 17:21, 25:15). Izabranici Marka Baraća su se dobro nosili sa evroligaškim sastavom Duška Ivanovića u prvom poluvremenu, ali je u trećoj četvrtini Zvezda stigla do ubedljive prednosti. Nisu se predavali košarkaši Mega MIS-a, pa su uspeli da uhvate priključak sredinom odlučujućeg perioda i priđu na samo šest poena minusa. Ipak, srpski i regionalni šampion je uspio da dobije nalet mlade Baraćeve ekipe i upiše trijumf. Zvezda je tako popravila učinak na 19-3, dok Mega MIS posle 24 runde ima polovičan skor – 12-12.

Trener Mega MIS-a Marko Barać je posle utakmice izneo utiske:

Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi. Očigledno je da nismo na pravi način, pre svega energetski, ušli u ovaj meč. Prvih nekoliko promašaja ispod našeg koša je bilo pokupljeno od strane Crvene zvezde što je jednostavno nedopustivo kada se igra sa takvim protivnikom.Oni su uspeli u onome po čemu su ponaljbolji u ligi, a to su postignuti poeni posle izgubljene lopte protivnika. Uspeli su prvom poluvremenu da istrče i dosta kontranapada, da daju dosta lakih poena, posebno nakon nekog perioda gde smo mi uspeli da uspostavimo ritam i pređemo na dva poseda zaostatka. Otišlo se na poluvreme sa velikom razlikom, a od igrača sam tražio potpuno drugi pristup u drugom poluvremenu i mislim da smo u tome uspeli,

rekao je Barać.

Osvrnuo se i na kadrovske probleme u ekipi:

– Postoje i objektivni razlozi zašto je prvo poluvreme bilo takvo kakvo jeste. Imamo određenih kadrovskih problema. Aleksa Uskoković je imao jednu intervenciju i želim mu brz oporavak. Ostali igrači su nakon velikog emotivnog i fizičkog pražnjenja, nakon serije pobeda osetili određene zdravstvene probleme. Mnogi su bili van trenažnog procesa. To se osetilo u pripremi ove utakmice. Ja sam u najavi ovog meča rekao da ćemo pokušati da se spremimo na najbolji mogući način. Jednostavno, na većini treninga nismo imali dovoljan broj igrača za dobar rad i nismo uspeli. Ovim ne želim da oduzmem ništa od Crvene zvezde. Oni su vrhunska evroligaška ekipa, a to su i pokazali. Iskoristio bih priliku i čestitao našim juniorima na osvojenom turniru. Sa velikim interesovanjem gledam utakmice naših mlađih kategorija i vrlo sam radostan, uživao sam u utakmici. Crvenoj zvezdi želim mnogo sreće u nastavku sezone, a mi nastavljamo da radimo, nadam se u nešto boljem stanju.

zaključio je Marko Barać.

U narednom kolu ekipu Mega MIS-a očekuje okršaj sa ekipom Budućnosti, koji je na programu u subotu, 8. aprila od 19.00.

Foto: Mega MIS/Dragana Stjepanović