SJAJAN PREOKRET MEGA MIS-A PROTIV BORCA U ČAČKU I OSMA POBEDA NA POSLEDNJIH DEVET UTAKMICA U ABA LIGI

Košarkaši Mega MIS-a su još jednom potvrdili da se nalaze u sjajnoj formi, pošto su u 22. kolu ABA lige savladali Borac Mozzart u Čačku 80:86 (28:17, 16:18, 16:31, 20:20). Izabranici Marka Baraća su se našli u dvocifrenom zaostatku posle prvog kvartala, nisu uspeli da preokrenu situaciju do velikog odmora, a onda su velikom serijom na početku drugog poluvremena preuzeli konce igre, da bi sredinom poslednjeg kvartala slomili otpor domaćina i upisali četvrtu vezanu pobedu, osmu na poslednjih devet mečeva u regionalnom prvenstvu. Tako su napravili još jedan veliki korak ka plasmanu u plej-of i došli do polovičnog učinka 11-11. Borac posle 22 utakmice ima pet pobeda i 17 poraza.

Matej Rudan je na kraju bio najbolji u pobedničkom sastavu sa 16 poena i devet skokova za indeks korisnosti 25. Nikola Đurišić je takođe dodao 16 poena, uz čak osam asistencija (indeks 18), dok je Ahmad Rori ubeležio 12 poena i sedam uhvaćenih lopti. Po 10 poena dodali su Aleksa Uskoković i Malkolm Kazalon.

Kod Borca 30 poena Hantera Hejla, 17 je dodao Diante Boldvin.

Posle uvodnog egala, domaćin se odlepio serijom 9:0 i prvi odmor dočekao sa 11 poena viška. Uspela je Mega sredinom druge deonice da svede zaostatak na šest poena, ali je Borac odgovorio sa sedam vezanih poena i ponovo se odlepio, da bi veliki odmro dočekao sa 44:35.

Po povratku sa pauze, Baraćevi izabranici su zaigrali agresivnije i počeli da pronalaze bolja rešenja u napadu. Uskoković, Rudan i Rori su se razigrali i serijom 11:2 preokrenuli rezultat. Uspostavili su kontrolu, poveli i sa 58:51 na tri i po minuta do kraja deonice. Čačani su uspeli da se približe, ne i da preokrenu, pa je Mega zahvaljujući Đurišiću i Rudanu dočekala odlučujućih 10 minuta sa šest poena viška (66:60). Držao se domaćin sve do poslednjih par minuta, kada je posle četiri vezana povena Kovačevića Mega stigla do dvocifrene prednosti i ubrzo je sve postalo jasno u Hali kraj Morave.

U narednom kolu košarkaši Mega MIS-a dočekuju Split, a susret je zakazan za nedelju, 26. mart, od 12.00 u Hali sportova Ranko Žeravica.

Mega MIS: Paunović, Branković 6, Rudan 16 (9 sk), Uskoković 10, Kazalon 10, Đurišić 16 (8 as), Kovačević 9, Cerovina 5, Rori 12 (7 sk), Grbović, Terzić, Mušikić 2

Borac Mozzart: Boldvin 17, Glišić, Lešić 8, Petrović, Ćurčić, Tomašević 9, Gagić 2, Kočović, Radonjić 5, Todorović 3, Čarapić 6, Hejl 30

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović