BARAĆ: „ČESTITAM SVOJIM IGRAČIMA NA VRLO DOBROM TURNIRU I BORBI KOJU SU ULOŽILI NA SVAKOJ UTAKMICI“

Izborili su košarkaši Mega MIS-a plasman u peto finale Kupa Radivoja Koraća, ali nisu po drugi put uspeli da osvoje Žućkovu levicu pošto su posle 40 minuta borbe izgubili od Crvene zvezde 96:79 (22:23, 29:21, 27:21, 18:14). Odlično su izabranici Marka Baraća parirali favorizovanom protivniku u prvom poluvremenu, ali je evroligaška ekipa Zvezde u trećoj deonici napravila ključnu razliku i osvojila Kup u Nišu.

Trener Marko Barać je izneo utiske posle susreta:

Čestitam Crvenoj zvezdi na osvojenom Kupu. Oni su pokazali svoj kvalitet. Iako smo u utakmicu ušli dobro i prvu četvrtinu završili sa prednošću, videlo se da imamo neke probleme. Najviše na skoku, gde je trebalo da pokažemo više, mislim da nismo imali nijedan ofanzivan skok. Da bi se izgledalo bolje na terenu, moraju neke stvari da se poprave. Mogli smo da zadržimo neizvesnost, moji igrači još treba da uče kako se stiže dvocifrena razlika, nismo imali dobar protok lopte, mislili smo da će sve da stane u jedan šut. Crvena zvezda ima fenomenalan tim, individualce koji mogu da reše utakmicu u jednom potezu. Čestitam svojim igračima na vrlo dobrom turniru i borbi koju su uložili na svakoj utakmici, 

rekao je Barać. 

Sledi reprezentativna pauza, a košarkaši Mege se na teren vraćaju u prvoj sedmici marta, kada će u Hali sportova Ranko Žeravica ugostiti Mornar-Barskog zlato.

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov