KOŠARKAŠI MEGA MIS-A PRUŽILI DOBAR OTPOR ALI, IZGUBILI OD CRVENE ZVEZDE U FINALU KUPA RADIVOJA KORAĆA

Izborili su košarkaši Mega MIS-a plasman u peto finale Kupa Radivoja Koraća, ali nisu po drugi put uspeli da osvoje Žućkovu levicu pošto su posle 40 minuta borbe izgubili od Crvene zvezde 96:79 (22:23, 29:21, 27:21, 18:14). Odlično su izabranici Marka Baraća parirali favorizovanom protivniku u prvom poluvremenu, ali je evroligaška ekipa Zvezde u trećoj deonici napravila ključnu razliku i osvojila Kup u Nišu. 

Malkolm Kazalon je na kraju bio najefikasniji sa 15 poena, Danko Branković je dodao 14, dok su po 13 ubeležili Aleksa Uskoković, uz pet skokova i četiri asistencije za indeks 21, i Petar Kovačević koji je sakupio 19 indeksnih poena.

Kod Zvezde 24 poena Ognjena Dobrića, 20 je ubacio Nemanja Nedović, Filip Petrušev je brojao do 15, a Luka Mitrović do 14.

Vrlo dobar početak Mege. Imala je i prednost u pojedinim momentima uvodne četvrtine, ali je Zvezda počela da gradi osetniju razliku sredinom drugog kvartala. Ipak, u finišu su Petar Kovačević i Aleksa Uskoković pokrenuli Megu i na odmor se otišlo sa 51:44 u korist crveno-belih.

Uspevala je Mega da parira rivalu na startu trećeg perioda, ali iskusniji tim Zvezde se odlepio u finišu i poslednji odmor dočekao sa 13 poena viška. Pokušala je Mega da odgovori u odlučujućem kvartalu, ali crveno-beli su održavali komfornu prednost, sredinom odlučujuće četvrtine poveli i sa 17 razlike, te su do kraja sačuvali višak i osvojili Kup Radivoja Koraća. 

Sledi reprezentativna pauza, a košarkaši Mege se na teren vraćaju u ponedeljak, šestog marta, kada će u Hali sportova Ranko Žeravica ugostiti Mornar-Barsko zlato u okviru 20. kola ABA lige.

Mega MIS: Milenković, Branković 14, Đulović, Rudan 4, Uskoković 13, Kazalon 15, Đurišić 7, Kovačević 13, Cerovina 7, Rori 6, Mušikić, Stefanović

Crvena zvezda: Vildoza 6, Lazarević 2, Kampaco 2, Mitrović 14, Lazić 3, Martin, Dobrić 24, Ilić 4, Nedović 20, Marković, Petrušev 15, Bentil 6

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov