MEGA MIS SAVLADALA VOJVODINU I PLASIRALA SE U POLUFINALE KUPA RADIVOJA KORAĆA

Košarkaši Mega MIS-a izborili su plasman u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pobedom nad ekipom Vojvodine 75:62 (19:18, 25:20, 19:14, 12:10). Izabranici Marka Baraća nisu najbolje otvorili meč, brzo se našli u dvocifrenom zaostatku, ali su uspeli pravovremeno da odgovore i već u prvom kvartalu stiglu do preokreta. Ubrzo su u drugom uspostavili kontrolu, a iako se borbena novosadska ekipa nije predavala, Mega do kraja nije ispuštala prednost. Tako je obezbedila mesto među četiri najbolje ekipu u Nišu, a za finale će se boriti sa boljim iz duela između FMP SoccerBeta i Metalca iz Valjeva.

Najefikasniji u ekipi Mega MIS-a bio je Ahmad Rori sa 13 poena, Matej Rudan je dodao 12 dok je Malkolm Kazalon brojao do 11. Ipak, sa samo sedam poena najkorisniji igrač u pobedničkoj ekipi bio je Danko Branković, pošto je ubeležio i sedam skokova, četiri blokade, dve asistencija i tri ukradene lopte za indeks 21. Vrlo dobro izdanje i Petra Kovačevića koji je uz osam poena ubeležio i pet skokova, kao i po dve asistencije i ukradene lopte za indeks 15.

Kod Vojvodine 23 poena Dušana Beslaća, dok je do 19 brojao Stefan Šajin.

Košarkaši Vojvodine su dobro otvorili meč, vezali tri trojke preko Beslaća i potom poveli 13:2, a onda je Mega počela da se budi. Sa četiri vezane trojke očas istopila prednost rivala, a zatim serijom 11:2 napravila potpuni preokret, pa se na odmor otišlo sa pola koša prednsoti u korist Baraćeve ekipe. Nastavila je Mega u drugoj deonici gde je stala u prvoj, nanizala 12 poena i povela sa 31:18. U nastavku se igralo u mini serijama, a rival je uspeo da odgovori u finišu prvog poluvremena, pa je pred veliki odmor sveo zaostatak na šest poena – 44:38.

Vodila se velika borba po povratku sa pauze, ali je Mega čuvala prednost. U finišu treće deonice je potom uspela i da je uveća preko Rorija, Kovačevića i Đurišića, te je poslednjih 10 minuta dočekala sa komfornih 63:52. Povela je vrlo brzo i sa 16 razlike, čuvala dvocifren višak i potom mirno privela meč kraju.

Polufinale je na programu u petak, 17. februara, od 17.00.

Mega MIS: Milenković, Branković 7 (7 sk, 4b, 21 in), Rudan 12, Uskoković 6, Kazalon 11, Đurišić 8, Kovačević 8, Cerovina 5, Mušikić 5, Rori 13, Stefanović

Vojvodina: Banjac, Beslać 23, Nedeljkov 9, Ljubičić 9, Pešaković, Šajin 19, Marjanović, Mitrović, Živković, Čampara, Stanojević, Jovović 2

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov