MEGA MIS SE DOBRO DRŽALA TRI ČETVRTINE, ALI NA KRAJU IZGUBILA OD BRANIOCA TRONA

Košarkaši Mega MIS-a izgubili su na gostovanju Crvenoj zvezdi u 11. kolu ABA lige 92:58 (25:16, 19:17, 18:18, 30:7). Izabranici Marka Baraća su se dobro nosili sa braniocem regionalnog trona u većem delu susreta. Domaćin je stekao dvocifrenu prednost u prvoj deonici, ali mu Mega nije dozvoljavala da se odlepi nijednog trenutka. Borbenom igrom na oba kraja terena mlade nade Baraćeve ekipe su se pokazale u odličnom svetlu protiv evroligaške ekipe, ali je na kraju razlika u kvalitetu i isksutvu isplivala na površinu. Posle 11. mečeva Mega MIS ima učinak 3-8, dok je Zvezda ubeležila deveti trijumf (9-1).

Najefikasniji u ekipi Mege bio je Danko Branković sa 13 poena. Nikola Đurišić je dodao devet poena, Aleksa Uskoković osam. Debi u dresu Mege upisao je Saša Stefanović.

Sa druge strane Ognjen Dobrić i Nemanja Nedović su upisali po 16 poena, 12 je dodao Luka Vildoza, a 11 bivši igrač Mege Filip Petrušev.

Vrlo dinamičan početak utakmice, obeležen i efektnim zakucavanjem Brankovića, ali domaćin je šutevima sa distance uspeo da stekne prednost. Imala je Mega spreman odgovor, pa je posle trojke Brankovića prišla na dva poena minusa, ali je Zvezda uspela da odgovori i stekne komfornu prednost pred prvi odmor. Još bolja igra Baraćeve ekipe u nastavku, ali daleko iskusniji rival je čuvao prednost. Trudili su se mladi igrači Mege, beležili i atraktivne poteze, ali su veliku pauzu dočekali sa 11 poena minusa.

U trećem periodu su oba tima zaigrala sa više agresivnosti u odbrani. Vodila se borba za svaki poen, a posle 30 minuta ostala je razlika od 11 poena sa poluvremena u korist domaće ekipe. U poslednjem kvartalu su ipak razlika u iskustvu i kvalitetu isplivali na površinu, pa je Crvena zvezda ubeležila trijumf.

U narednom kolu košarkaše Mege očekuje gostovanje u Podgorici ekipi Budućnosti, a susret je na programu u nedelju od 16.30.

Mega MIS: Branković 13, Rudan 4, Uskoković 8, Kazalon 4, Đurišić 9, Kovačević, Cerovina, Rori 7, Grbović 7, Milosavljević 3, Mušikić, Stefanović 3

Crvena zvezda: Vildoza 12, Lazarević 5, Mitrović 7, Lazić 5, Dobrić 16, Raduljica 2, Ilić 4, Nedović 16, Marković 3, Petrušev 11, Topić 4, Bentil 7

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov