PORAZ MEGA MIS-A U DRAMATIČNOJ ZAVRŠNICI U SPLITU

Košarkaši Mega MIS-a su u 10. kolu ABA lige gostovali Splitu, ali nisu uspeli da upišu pobedu. Posle velike borbe i dramatične završnice, pretrpeli su poraz 79:75 (25:19, 26:20, 15:14, 13:22). Izabranici Marka Baraća su bili u dvocifrenom zaostatku posle prvog poluvremena, a Split je sačuvao višak do poslednjeg perioda. Ipak, igrači Mege su pokazali karakter, vratili se u meč i izborili neizvestan finiš. Prišli su na poen zaostatka, imali minus tri u odlučujućem minutu, ali nisu uspeli da preokrenu, te su pretrpeli sedmi poraz (3-7), dok je Split ostvario treću pobedu i sada ima isti učinak.

Jednu od najboljih partija u dresu Mege pružio je Ahmad Rori sa 18 poena, dok je Nikola Đurišić bio drugi strelac ekipe sa 14. Danko Branković je na kraju bio najkorisniji u Baraćevoj ekipi sa dabl-dablom od po 10 poena i skokova (indeks korisnosti 23).

Split je do trijumfa vodio Šenon Šorter sa 20 poena, pola koša manje dodao je Luis Saliven, dok je do 16 brojao iskusni hrvatski reprezentativac Dominik Mavra.

Posle rezultatske klackalice u uvodnom delu, domaćin je uspeo da uspostavi kontrolu u finišu prvog kvartala i sa viškom od šest poena otišao na prvi odmor. Uzvratila je Mega i prišla na poen zaostatka. Vodila se velika borba sredinom druge deonice, ali je finiš ponovo pripao izabranicima Srđana Subotića koji su prvi put došli do dvocifrenog viška i poluverme dočekali sa plus 12.

Čuvala je iskusna ekipa Splita prednost u trećem kvartalu, ali nije slutila šta je čeka u odlučujućem periodu. Odmah je Rori sa dve trojke najavio povratak Mege. Priključili su mu se Branković i Kazalon, pa je razlika svedena na minimalnu. Odbili su Splićani nalet Baraćevog sastava koji ipak nije još dao poslednju reč. Razigrao se i Milosavljević, a posle Brankovićevog zakucavanja na 50 sekundi do kraja, rezultat je bio 78:75.

Odbranila se potom Mega, imala priliku da poravna, ali nije sreća pogledala Đurišića, pa je promašio šut na 11 sekundi do isteka vremena kojim bi približio svoj tim na samo pola koša zaostatka. Na kraju je domaćin sa linije penala odbranio višak i upisao pobedu.

U narednom kolu, košarkaši Mega MIS-a dočekuju branioca regionalnog trona Crvenu zvezdu. Susret je na programu u ponedeljak od 18.00 u Hali sportova Ranko Žeravica.

Mega MIS: Branković 10, Rudan 7, Uskoković 2, Kobzistij, Kazalon 9, Đurišić 14, Cerovina 9, Rori 18, Grbović, Milosavljević 6, Mušikić, Stefanović

Split: Saliven 19, Gizdavčić, Kalajžić, Runjić 9, Šorter 20, Jukić 2, Perkušić, Dubravčić, Nelson 13, Mavra 16, Klepo, Šarić

Foto: Split/Ivica Cavka