MEGA MIS FURIOZNOM IGROM U DRUGOM KVARTALU SLOMILA BORAC MOZZART I VRATILA SE NA POBEDNIČKI KOLOSEK

Košarkaši Mega MIS-a su u devetom kolu ABA lige savladali Borac Mozzart u Hali Sportova Ranko Žeravica 86:74 (20:21, 25:8, 24:21, 17:24). Izabranici Marka Baraća su vrlo dobro otvorili meč, stekli dvocifrenu prednost već u prvoj deonici, ali je gost uzvratio sa 13 vezanih poena, pa je prvi odmor dočekao sa minimalnim viškom. To kao da je razljutilo košarkaše Mege koji su fantastičnom igrom na oba kraja terena već u drugom kvartalu stekli kapitalnu prednost. Suficit od 16 poena sa poluvremena su u trećem kvartalu pretvorili u 19, pa su u odlučujućih deset minuta, uz manje probleme, sačuvali višak i upisali novi trijumf. Posle devet rundi Mega MIS ima učinak 3-6, dok je Borac pretrpeo osmi poraz (1-8).

Još jednu sjajnu partiju je u dresu Mege pružio Dragan Milosavljević. Vodio je tim do pobede sa dabl-dablom od 20 poena i 11 skokova za indeks 29. Ispratili su ga kapiten Luka Cerovina sa 16 i Matej Rudan sa 13 poena, dok su po 10 ubacili Danko Branković i Nikola Đurišić.

U ekipi Borca se sa 21 poenom izdvojio Hanter Hejl, po 16 su dodali Sava Lešić i Aleksa Novaković.

Posle uvodnog egala, Mega se dobrom igrom na oba kraja parketa odlepila i već sredinom deonice stigla do dvocifrene razlike (8:0). Usledio je snažan odgovor gostiju, koji serijom 13:2 zatvaraju prvi period i na odmor odlaze sa minimalnim viškom (21:20). Usledila je rapsodija Baraćevih izabranika. Čvrstu odbranu pretvaraili su u lake poene u tranziciji, gradili prednost i u periodu od sedam minuta serijom 17:2 stekli kapitalan višak. Nisu posustajali, pa su na veliki odmor otišli sa 16 poena prednosti.

Vodila se velika borba u trećoj deonici. Borac je na sve načine pokušavao da se vrati, ali je Mega održavala razliku. Čak je i uvećala posle polaganja Rudana pod faulom u poslednjim sekundama. Posle pogođenog penala bilo je 69:50 pred odlučujući period. Uspeo je sastav iz Čačka da spusti minus na jednocifren broj poena dva puta u poslednjem kvartalu, ali je Mega ostala pribrana i uz finalni blesak Milosavljevića sačuvala prednost i udarila novu recku u ABA ligi.

Mega MIS: Branković 10, Bogavac, Rudan 13, Uskoković 2, Kazalon 6, Đurišić 10, Cerovina 16, Rori 9, Grbović, Milosavljević 20, Mušikić, Stefanović

Borac Mozzart: Glišić, Lešić 16, Đoković, Petrović 7, Tomašević 2, Kočović, Novaković 16, Radonjić 5, Todorović 3, Milovanović, Čarapić 4, Hejl 21

U narednom, desetom kolu ABA lige, Mega MIS gostuje na Gripama ekipi Splita. Susret je zakazan za nedelju od 17.00.

Foto: Mega MIS/Emilija Jovanović