BARAĆ: „VRLO BITNA POBEDA, POKAZALI SMO REAKCIJU POSLE SKOPLJA I NAPRAVILI POTREBNE KOREKCIJE“

Košarkaši Mega MIS-a su u devetom kolu ABA lige savladali Borac Mozzart u Hali Sportova Ranko Žeravica 86:74 (20:21, 25:8, 24:21, 17:24). Izabranici Marka Baraća su fantastičnom igrom na oba kraja terena već u drugom kvartalu stekli kapitalnu prednost. Suficit od 16 poena sa poluvremena su u trećem kvartalu pretvorili u 19, pa su u odlučujućih deset minuta, uz manje probleme, sačuvali višak i upisali novi trijumf. Posle devet rundi Mega MIS ima učinak 3-6, dok je Borac pretrpeo osmi poraz (1-8).

Trener Marko Barać je izneo utiske posle drugog uzastopnog trijumfa kod kuće:

Čestitao bih igračima na vrlo bitnoj pobedi. Posle utakmice u Skoplju, koja nije bila savršena, pokazali smo reakciju i korekcije koje je trebalo da napravimo smo napravili. Utakmica je bila skakački dosta dominantana s naše strane, što me raduje. U drugom poluvremenu smo dozvolili ekipi Borca da se vrati, desio se pad u igri i to moramo da analiziramo, da uđemo nazad u salu vidimo u čemu su problemi. Čestitam igračima, i želim puno sreće Borcu u nastavku. Njima je potrebno vreme da se adaptiraju na zahteve novog trenera Dejana Mijatovića, koji je veliki trener i radnik i moj dobar prijatelj. Želim mu mnogo uspeha.

rekao je Barać na konferenciji za medije.

Mega je dobila tri od poslednje četiri utakmice, a sa dobrim rezultatima, rastu i ambicije:

Pred početak sezone smo negde najavili da želimo da se borimo za plej-of. Naša ambicija je da ovi momci napreduju, budu bolji igrači iz meseca u mesec i kao rezultat će doći napredak kompletnog tima. To je proces koji je u toku. Imamo ambicije, ali videćemo za šta će to biti dovoljno,

zaključio je Marko Barać.

Foto: Mega MIS/Emilija Jovanović