MEGA MIS OSTALA BEZ SNAGE U POSLEDNJEM KVARTALU I PRETRPELA PORAZ OD IGOKEE

Košarkaši Mega MIS-a su u prvom meču kod kuće u novoj sezoni ABA Lige izgubili od Igokee 76:87 (18:19, 19:25, 23:14, 16:29). Izabranici Marka Baraća su se ravnopravno nosili sa timom iz Laktaša sve do poslednje deonice, kada je sastav Dragana Bajića uspeo da se odlepi i na kraju dođe do trijumfa. Mega tako posle dva kola ima učinak 0-2.

Malkolm Kazalon je bio najefikasniji u Megi sa 19 poena, ali je Danko Branković bio najkorisniji. Hrvatski centar je pored 15 poena upisao i sedam asistencija, šest skokova, kao i šest blokada te je tako oborio i klupski rekord. Ispratili su ih Nikola Đurišić sa 13 i kapiten Luka Cerovina sa 12 poena. U pobedničkom sastavu se sa 20 poena istakao Kendrik Rej, Nikola Tanasković je upisao 18, dok je Mario Nakić dodao 16 poena.

Posle ranog vođstva Mege, usledila je igra koš za koš i velika borba u svakom posedu. Branković je dobro otvorio utakmicu, posebno se istakao pod svojim košem sa nekoliko atraktivnih blokada, a na prvi odmor se otišlo sa svega pola koša prednosti u korist gostujuće ekipe. Sredinom druge deonice je Igokea uspela da se odlepi, ali je u završnici, posle bitne trojke kapitena Cerovina domaći sastav uspeo da uhvati priključak. Posle 20 minuta igre ekipa iz Laktaša je imala sedam poena viška.

Kao i u prvom poluvremenu, i u drugom je viđena fizička igra, uz puno kontakta. Izabranici Marka Baraća su zategli odbranu, podigli broj obrtaja, uveli utakmicu u željeni ritam, da bi poenima Uskokovića u poslednjim sekundama stigli do preokreta. Gosti su dobro otvorili poslednji kvartal, serijom poena stigli do komforne prednosti, koju su do kraja susreta uspeli da sačuvaju.

Mega MIS: Branković 15 (7as, 6sk, 6bl), Bogavac, Rudan 10, Uskoković 5, Kobzistji, Kazalon 19, Đurišić 13, Cerovina 12, Rori 2, Kovačević, Grbović, Mušikić

Igokea: Rej 20, Kondić 12, Delalić 2, Tanasković 18, Kroford 4, Jošilo 5, Nakić 16, Stivens 10, Voler, Marić, Đorđević, Bošković

Košarkaši Mege naredni meč igraju u ponedeljak 17. oktobra od 18:00 protiv Zadra na strani.

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov