MEGA MOZZART I OKK BEOGRAD NASTAVLJAJU USPEŠNU SARADNJU, AVDALOVIĆ NOVI TRENER „KLONFERA“

Četiri godine od potpisivanja prvog Ugovora o sportsko-tehničkoj saradnji i nepune dve godine po produžetku ugovora, Mega Mozzart i OKK Beograd su u prostorijama Sportskog centra Radivoj Korać ozvaničili još jedan nastavak saradnje. Istovremeno, promovisan je i novi šef stručnog štaba pošto će naredne sezone „Klonfere“ sa klupe predvoditi Vule Avdalović.

Na taj način će Mega nastaviti da finansijski podržava klub izuzetno bogate tradicije koji je poslednjih godina sve konkuretniji. Sa druge strane, mladi igrači Mege će nastaviti da stiču igračko iskustvo u dresu OKK Beograda, kao što su to čini prethodne četiri sezone, od kojih je veliki broj njih zaigrao i za prvi tim Mege.

Predsednik Mega Mozzarta Velimir Mihailović je istakao veliko zadovoljstvo nastavkom saradnje i ukazanom prilikom Megi da nastavi da pomaže klub slavne tradicije kakav je OKK Beograd:

– Veoma dobro poznajemo bogatu istoriju OKK Beograda i veličinu igrača koji su u prošlosti nosili dres ovog kluba. Zato nam je čast što se ova saradnja na obostrano zadovoljstvo nastavlja. Od neprocenjive vrednosti je činjenica da će naši mladi igrači u OKK Beogradu imati priliku da stiču iskustvo u seniorskoj konkurenciji, jer se u praksi to pokazalo kao idealan put za njihovo sazrevanje. Uvereni smo da će oni doneti i kvalitet i da će OKK Beograd beležiti još bolje rezultate – izjavio je predsednik Mege.

Predsednik Upravnog odbora OKK Beograda Aleksandar Milošević je istakao zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom dva kluba:

– Pre svega, želeo bih da se zahvalim sada već bivšem treneru Vasiliju Budimiću na svemu učinjenom u završenoj sezoni, kao i da mu poželim puno sreće u nastavku trenerske karijere. Što se tiče produžetka saradnje sa Megom, OKK Beograd je jako zadovoljan svemu učinjenom u prethodnom periodu, pa smo doneli zajedničku odluku da istu i nastavimo. Radujemo se što će mladi i talentovani igrači svoju prvu seniorsku sezonu igrati u plavo-belom dresu. Izuzetno smo zadovoljni odnosom igrača i trenera koji su nosili grb našeg kluba i verujem da će saradnja u narednom periodu doneti nove uspehe za naš klub i doprineti napretku i razvoju mladih igrača – izjavio je Milošević.

Novi trener OKK Beograda Vule Avdalović je prethodnih pet sezona bio pomoćni trener u Mega Mozzartu, a prilikom potpisivanja ugovora je izneo svoja očekivanja za narednu sezonu:

– Pre svega želim da se zahvalim svim ljudima u Megi, gde sam proveo pet divnih godina. Dolaskom na mesto šefa stručnog štaba OKK Beograda ukazano mi je veliko poverenje. Slavno ime ovog kluba i veliki broj mladih i talentovanih igrača koje ću voditi zahtevaju veliku odgovornost i posvećenost i zato sa ogromnim motivom prilazim ovom poslu. Ono što jedino mogu da obećam je veliki rad, svi zajedno ćemo uložiti mnogo energije i nadam se da će OKK Beograd u sezoni pred nama igrati lepu i kvalitetnu košarku – istakao je Avdalović.

Prvo igračko pojačanje za popularne „Klonfere“ je Stefan Miljenović koji  je istakao da će dati maksimum svojih mogućnosti da OKK Beograd postigne što bolje rezultate:

– Velika je čast, samim tim i obaveza za mene što sam došao u klub izuzetno velike tradicije. Siguran sam da je ovo veliki iskorak u mojoj profesionalnoj karijeri i svakako ću dati maksimum svojih mogućnosti da kao klub postignemo što bolje rezultate. Veliku zahvalnost dugujem stručnom štabu i upravi na ukazanom poverenju,

izjavio je Milenović.

Nakon potpisivanja Ugovora, svi prisutni su se uz obilazak trofejne hale OKK Beograda podsetili svih velikih imena koji su stvarali istoriju kluba, kao i onih koji nažalost nisu više sa nama.

Foto: Mega Mozzart/OKK Beograd/Dragana Stjepanovic