HVALA NA SVEMU I SREĆNO VLADE!

Ono što je najavljeno na konferenciji za medije posle majstorice polufinala plej-ofa Superlige Srbije sa Crvenom zvezdom, danas je i ozvaničeno. Vladimir Jovanović okončao je svoj mandat na mestu šefa stručnog štaba Mega Mozzarta. Posle dve izuzetno uspešno sezone u kojima je klub imao zapažene rezultate, ali i nastavio sa već ustaljenom praksom formiranja vrhunskih igrača, Jovanović i Mega se okreću novim izazovima. 

Na oproštaju od kluba Vladimir Jovanović je istakao da je Mega bila i ostala na pravom putu i da je srećan što je bio deo toga:

– Želeo bih pre svega da iskoristim priliku da se zahvalim celom klubu i sistemu Mege, kao i Generalnom menadžeru Goranu Ćakiću za dve godine odlične saradnje i svu pomoć i podršku koju sam imao za to vreme. Hvala i svim igračima sa kojima sam sarađivao za to vreme. Posebno bih se zahvalio i mom stručnom štabu za ove dve godine, mojim pomoćnicima Vuletu, Đorđu, Dejanu, Vladimiru i Nebojši, mom kondicionom treneru Marku, mom fizioterapeutu Milošu, kao i mom bivšem igraču a posle i Tim menadžeru Milenku….ljudima koji su u te dve godine uradili stvarno jedan jako obiman, intenzivan i ozbiljan posao, gde su zajedno samnom praktično bili na raspolaganju ceo dan ovim mladim momcima i dali bukvalno sve što su imali da bi ti momci napravili kako individualan, tako i kolektivni napredak. Hvala im na podršci i pomoći ove dve godine i moram da kažem da sam uživao u radu sa njima. Hvala svima u klubu, od Generalnog menadžera Gorana, preko Predsednika, mog stručnog štaba, igrača pa do ljudi koji su na dnevnom nivou brinuli da imamo sve preko potrebne uslove za rad. Mega je bila i ostala na pravom putu i srećan sam što sam i ja bio deo toga,

izjavio je Jovanović.

Generalni menadžer Mega Mozzarta Goran Ćakić je istakao da je Jovanović svojom posvećenošću i profesionalizmom da veliki doprinos daljem rastu kluba:

– Želim u ime kluba i u svoje lično ime da se zahvalim Vladi na zaista sjajnoj saradnji u prethodne dve godine, svakako je ostavio svoj neizbrisivi pečat rada u Megi. Svojom posvećenošću i profesionalizmom dao je veliki doprinos daljem rastu kluba kao i velikom napretku kako igrača, tako i članova njegovog stručnog štaba. Uvek će biti deo naše Mega porodice i želimo mu puno sreće i uspeha u nastavku trenerske karijere,

izjavio je Goran Ćakić.

Vladimir Jovanović je postao šef stručnog štaba u junu 2020. godine. U njegovoj prvoj sezoni posle sjajnih partija je osvojeno 6. mesto u ABA ligi, uz plasmane u finale Kupa Radivoja Koraća i prvo finale plej-ofa Superlige u klupskoj istoriji. Ove sezone je pored nekoliko velikih pobeda u ABA ligi (Partizan na gostovanju, Budućnost i Cedevita Olimpija na domaćem terenu), sa dodatno podmlađenom ekipom u Superligi uspeo prvi deo plej-ofa da završi bez poraza, dok je u polufinalu Crvena zvezda ostvarila plasman u finale tek posle odigrane majstorice.

Za vreme njegovog mandata su dva igrača izabrana na NBA draftu, i to Marko Simonović koji je izabran kao 44. pik od strane Čikaga u novembru 2020. godine, kao i Filip Petrušev koga je prošlog leta kao 50. pika izabrala Filadelfija. Verujemo da će taj broj da se dodatno poveća pošto će na predstojećem NBA draftu Mega imati dva kandidata, Nikolu Jovića i Karla Matkovića.

Hvala na svemu Vlade i srećno!

Foto: Mega Mozzart