JOVANOVIĆ: „USPELI SMO DA ISKONTROLIŠEMO SKOK I DA POGODIMO NEKE HRABRE ŠUTEVE“

Košarkaši Mega Mozzarta su u Novom Sadu savladali Vojvodinu sa 79:83 (21:25, 24:17, 19:21, 15:20) u okviru druge utakmice polufinala plej-ofa Superlige i na taj način su se sa 2:0 u seriji plasirali u finale prvog dela plej-ofa. Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su gubili sa 79:72 na manje od tri minuta do kraja, ali su napravili veliki preokret i serijom 11:0 došli do pobede i plasmana u finale. 

Mega će se u finalu prvog dela plejofa sastati sa boljim iz polufinalne serije Borac – Mladost gde je trenutni rezultat 1:1 a prva utakmica će se igrati u nedelju 22. maja u hali Mega Factory u Beogradu.

Na pres konferenciji posle utakmice trener Mege Vladimir Jovanović istakao je da je prelomno bilo kada je Mega uspela da iskontroliše skok posle promašaja Vojvodine i da pogodi hrabre šuteve posle toga:

– U najavi utakmice sam rekao da očekujem potpuno drugačiji meč. Prvu utakmicu smo odigrali na našem maksimumu, jako kvalitetno na oba kraja terena, i Vojvodina se poslke toga vrlo brzo predala. Očekivao sam reakciju, a to smo i dobili. Pre svega su nas usporili tom kombinovanom odbranom, nismo imali dobar protok lopte i otvorene šuteve. Imali su dominaciju u ofanzivnom skoku, i to nam je bio veliki problem. U tome su tražili i samopuzdanje, iz te samouverenosti su ubacili i neke šuteve. Utakmica je bila otvorena jer smo imali 11 izgubljenih lopti, koje nisu bile iznuđene, već posledica pada koncentracije. Prelomno je bilo to kada smo na njihove promašene šuteve uspeli da iskontrolišemo skok i da smo uzeli neke hrabre šuteve koje smo pogodili. Ne bi bilo nezasluženo i da je Vojvodina dobila, i zato čestitam Vojvodini ne samo na ovoj utakmici već na celoj sezoni i želim im sve najbolje u narednom periodu. Raduje me što je košarka jako dobra u Novom Sadu, i nadam se da će biti još bolja,

izjavio je trener Mege.

Bek Mege Samson Ružencev je utakmicu završio sa 16 poena a na pres konferenciji posle utakmice izjavio je da je na kraju za pobedu bila ključna dobra odbrana i kontrola skoka:

– Bila je ovo teška utakmica za nas. Dobili smo prvu utakmicu na našem terenu, a oni su u drugu utakmicu ušli sa potpuno drugačijom energijom. Bili su veoma motivisani, ali ipak konačan ishod utakmice zavisio je od nas i naše odbrane. Na kraju, ključna je bila naša serija 11:0 koju smo napravili upravo zahvaljujući dobroj odbrani i kontroli skoka,

izjavio je Ružencev.

Foto: Mega Mozzart