JOVANOVIĆ: „MORAM DA POHVALIM MOJE IGRAČE, BILI SU NA VRLO VISOKOM NIVOU“

Košarkaši Mega Mozzarta su i više nego ubedljivom pobedom započeli polufinalnu seriju Plej-ofa Superlige pošto su u hali Mega Factory savladali Vojvodinu sa 87:60 (28:12, 29:8, 13:25, 17:15). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su odigrali fantastično prvo poluvreme koje su završili sa 37 poena prednosti, da bi u nastavku rutinski priveli utakmicu kraju.

Polufinalna serija plej-ofa se takođe igra na dve pobede a druga utakmica je na programu već u ponedeljak 16. maja od 19 časova u Novom Sadu. Eventualna treća utakmica će se igrati u sredu 18. maja u hali Mega Factory.

Na pres konferenciji posle utakmice trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da je njegova ekipa odigrala jako agresivno na oba kraja terena:

– Mislim da je prvo poluvreme odredilo dalji tok utakmice. Odigrali smo jako agresivno na oba kraja terena. Ne bih voleo da me to iznenađuje, ali danas smo bili toliko agresivni i u odbrani i napadu da je to čak bilo nešto preko mog očekivanja. Voleo bih da takav način igranja prenesemo i na sledeće utakmice koje su ispred nas. Imamo jako mlad tim koji ima dosta talenta, ali bez obzira na to, energija mora da bude na visokom nivou i moram da pohvalim moje igrača da su, pogotovo u prvom poluvremenu, bili na vrlo visokom nivou. Čestitam ekipi Vojvodine, respektujem šta rade nekoliko sezona sa Mutom Nikolićem na čelu, imaju dobar tim i siguran sam da će na sledećoj utakmici u Novom Sadu napraviti adekvatnu reakciju,

izjavio je trener Mege.

Plejmejker Mege Aleksa Uskoković je pružio dobru partiju u pobedi Mege pošto je za 22 minuta imao 10 poena i po 4 skoka i asistencije, a na pres konferenciji je istakao da je ovo model kako njegova ekipa treba da nastavi da igra:

– Dobro prvo poluvreme za nas, definitivno smo nametnuli naš ritam. Ovo je model kako trebamo da nastavimo da igramo. Dobro trčanje, dobar skok i građenje, sve ono što smo se dogovorili. Uveli smo ih u neku nervozu, izgubili su dosta lopti i to smo uspeli da iskoristimo. U drugom poluvremenu je bio neki mali pad jer nismo toliko dobro trčali, ali sve u svemu dobra utakmica za nas. Fokusirani smo na sledeću koja je za dva dana, moramo da pokažemo istu energiju, ako ne i veću i da probamo da obezbedimo prolaz u finale već u toj drugoj utakmici,

izjavio je Uskoković.

Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov