JOVANOVIĆ PRED POČETAK PLEJ-OFA SUPERLIGE: „POKUŠAĆEMO IZ UTAKMICE U UTAKMICU DA BUDEMO BOLJI“

U subotu počinje drugi deo takmičenja u Košarkaškoj ligi Srbije u kome će u okviru prve utakmice četvrtfinala Mega Mozzart dočekati Slobodu iz Užica. Izabranike trenera Vladimira Jovanovića takmičenje u plej-ofu kreću od četvrtfinala čiji će se konačni pobednik priključiti polufinalu plej-ofa sa preostale tri ekipe iz ABA lige (Crvena zvezda, Partizan i FMP).

Prvi duel između Mege i Slobode je na programu već u subotu od 19 časova u hali Mega Factory u Beogradu a ulaz na utakmicu će biti slobodan. Serije se igraju na dve pobede s tim da se druga utakmica se igra u Užicu u ponedeljak 9. maja takođe u 19 časova a eventualna treća utakmica u hali Mega Factory u sredu 11. maja.

Pobednik ove četvrtfinalne serije će u polufinalu ići na boljeg iz duela Sloga – Vojvodina.

Trener Mege Vladimir Jovanović će u plej-ofu moći da računa na sledećih 14 igrača: Luka Paunović, Mladen Vujić, Samson Ružencev, Matej Rudan, Aleksa Uskoković, Nikola Kočović, Petar Kovačević, Luka Cerovina, Andrija Grbović, Nikola Đurišić, Boriša Simanić, Danilo Labović, Mihailo Mušikić i Luka Bogavac.

Pred početak takmičenja u plej-ofu Superlige, trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da je cilj njegove ekipe da iz utakmice u utakmicu budu bolji:

– Posle 9 meseci rada i takmičenja u ABA ligi ulazimo u novo takmičenje, Superligu koja se igra po plej-of sistemu kao i prethodne sezone. Ostali smo bez okosnice tima i praktično mlad tim koji je nastupao u ABA ligi biće još mlađi. Imali smo jako malo vremena da pokušamo da ukomponujemo deo tima koji je nastupao u ABA ligi sa momcima koji su pridošli pre 7 dana. Bez obzira na sve to i uzevši u obzir da smo jako mladi, nadam se da će naša želja, energija i motivacija biti na visokom nivou. Shodno tome, naša ambicija je da što duže ostanemo u plej-ouf i da kroz samo takmičenje podignemo nivo timske igre. Ekipa Slobode nekoliko prethodnih sezona kao i ove, selektira jako kvalitetne domaće i mlade igrače koje su uspeli da afirmišu da odu na viši nivo. Oliver Popović radi jako dobar posao svih ovih sezone, bez obzira što je nekoliko igrača iz okosnice tima otišlo, uspeo je da ih nadomesti novim igračima i da ih ispromoviše. Mi ćemo biti okrenuti nama, pokušaćemo da pred svakog protivnika izađemo maksimalno motivisano i da iz utakmice u utakmicu pokušamo da budemo bolji,

izjavio je trener Mege.

Kapiten Mege Luka Cerovina se osvrnuo na utakmicu protiv Slobode koja se igra u subotu:

– U subotu nas očekuje prva utakmica u plej-ofu protiv Slobode. Imamo prednost domaćeg terena i to moramo da iskoristimo. Trenirali smo dobro u prethodnom periodu, imamo izmenjenu ekipu u odnosu na ABA ligu, tu je nekoliko novih igrača i ovo će biti pravi izazov za sve nas. Ne smemo nijednog trenutka da se opustimo, jer imamo malo prostora za ispravljanje grešaka. Uz pravi pristup i angažovanu igru od samog starta, verujem da možemo da opravdamo ulogu favorita protiv Slobode,

izjavio je kapiten Mege.

Prva utakmica četvrtfinala plej-ofa Superlige protiv ekipe Slobode će se igrati u subotu 7. maja od 19 časova u hali Mega Factory uz slobodan ulaz.

Foto: Mega Mozzart