JOVANOVIĆ: „ČESTITAM MOJIM MOMCIMA NA CELOJ SEZONI, ZADOVOLJAN SAM REZULTATOM I NAPRETKOM IGRAČA“

Košarkaši Mega Mozzarta su u zaostaloj utakmici 16. kola ABA lige savladali Krku na gostovanju sa 62:79 (10:23, 15:16, 20:20, 17:20). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su došli do ubedljive pobede u Novom Mestu pošto su kontrolisali igru i rezultat tokom celog toka meča, da bi na kraju sa ubedljivim trijumfom i definitivno izbegli igranje baraža za opstanak u ABA ligi.

Mega je sezonu završila sa skorom 10-16, a na pres konferenciji posle utakmice u Novom Mestu, trener Mega Mozzarta Vladimir Jovanović je čestitao svojim igračima na celoj sezoni:

– U uvodnim najavama pre utakmice nisam hteo da stavljam poseban pritisak na moju ekipu s obzirom da smo jako mladi i pokazali smo ove godine u tim nekim uslovima da nismo na svom maksimumu, koliki god da je. Utakmica je definitivno bila jako važna. U ekipi Krke ima dosta kvalitetnih igrača čak i sa evroligaškim iskustvom od kojih sam očekivao da budu na svom nivou. Ispostavilo se da smo jako dobro odigrali utakmicu od prvog do poslednjeg minuta sa veoma malim prekidima i padovima koncentracije. Bili smo dobri posebno u odbrani za šta bih pohvalio moj tim. Ne bih rekao da smo rano rešili utakmicu, ali tih desetak razlike koju smo imali celu utakmicu je bilo presudno u četvrtoj četvrtini da je prelomimo i dođemo na veću razliku i privedemo je na kraju. Čestitao bih mojim momcima na celoj sezoni koja je bila turbulentna, da ne pominjemo viruse, povrede i sve ostalo. Zadovoljan sam rezultatom na tabeli, a i napretkom mojih mladih igrača ove godine. Samo bih rekao još par reči za mog kolegu Dalibora. Shvatam u kakvoj su situaciji, a znajući koliko je posvećen i uz njegove ljudske kvalitete, verujem da će uspeti da izađu iz ovoga i nadam se da će posle godine pauze uspeti da se vrate u ABA ligu. Pokazali su da trebaju da budu ovde, standardan su ABA ligaš već godinama, imaju istoriju što se tiče boravka ovde, Evrolige i igrača koji su ponikli ovde i rekao bih da su važni za ovu ligu,

izjavio je Jovanović.

Foto: Mega Mozzart