MEGA MOZZART U PETAK GOSTUJE KRKI, JOVANOVIĆ: „DA NAMETNEMO RITAM U ODBRANI“

Mega Mozzart u petak u Novom Mestu zaokružuje sezonu u ABA.

U petak 22. aprila od 17 časova, Mega Mozzart će u okviru zaostale utakmice 16. kola ABA lige gostovati ekipi Krke. Izabranici trenera Vladimira Jovanovića igraju presudan meč u borbi za opstanak u regionalnom takmičenju, pošto će u slučaju pobede u Novom Mestu i matematički obezbediti izbegavanje baraža za ostanak u ABA ligi koji će sa pobednikom ABA 2 lige ekipom Zlatibora igrati najslabije plasirana srpska ekipa u ABA 1.

Pred utakmicu protiv Krke, trener Mege je istakao da njegova ekipa treba da nametne ritam u odbrani i da kroz to pronađe svoj ritam u napadu:

– Krka ima dobar tim sastavljen od iskusnih igrača na čelu sa Stipčevićem koji je jedan od nosilaca igre međutim, tu su još i Luka i Miha Lapornik. Na unutrašnjim pozicijama su Adonis Tomas i Jurij Macura. Bez obzira na njihov plasman, mislio da ove sezone u pojedinim trenucima nisu imali dovoljno sreće i čak neke utakmice koje su zaslužili da dobiju, na nesrećan način su izgubili. Pored jakog domaćeg terena koji poseduju i uz sve prethodno rečeno, mislim da i dalje igraju dobru košarku. Pokušaćemo da zaustavimo njihove glavne igrače i da nametnemo ritam u odbrani i kroz to da nađemo svoj ritam napada,

izjavio je Jovanović.

Mega Mozzart trenutno ima po 9 pobeda i 15 poraza u ABA ligi dok Krka ima skor 4-21. Mega i Krka su se do sada sastali 15 puta u regionalnom takmičenju uz skor 9-6 u korist Mege. U poslednjem susretu ove dve ekipe u okviru 3. kola ove sezone, Mega je slavila na domaćem terenu sa 73:72.

Kapiten Mege Luka Cerovina istakao je veliku važnost utakmice u Novom Mestu:

– Očekuje nas izuzetno bitna utakmica kojom imamo priliku da i definitivno obezbedimo opstanak u ligi. Ne sme da nas zavara poslednje mesto na tabeli Krke pošto su se u Novom Mestu namučile i najjače ekipe u ligi da dođu do bodova. Svi u klubu smo svesni značaja utakmice i potrebno je da uđemo sa potrebnom energijom u utakmicu, da nametnemo naš ritam od starta i uz dobru i agresivnu odbranu da dođemo do pobede sa kojom bi na pravi način zatvorili sezonu u ABA ligi,

izjavio je Cerovina.

Utakmica Krka – Mega Mozzart igra se u petak 22. aprila od 17 časova u ŠD Leona Štuklja u Novom Mestu, uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Mozzart/Dragana Stjepanović