JOVANOVIĆ: „SVE ONO ČEGA SMO SE PRIBOJAVALI SE NA KRAJU I OSTVARILO“

Košarkaši Mega Mozzarta su u utakmici 26. kola ABA lige pred 1.500 gledalaca u Hali sportova Ranko Žeravica izgubili od Partizana NIS sa 68:97 (24:26, 8:26, 16:20, 20:25). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su u drugoj četvrtini odigrali sa puno grešaka na obe strane terena, što je Partizan iskoristio da stekne ubedljivu prednost koju do kraja utakmice nije ispuštao. Crno-beli su se tako revanširali ekipi trenera Vladimira Jovanovića za poraz u prvom delu sezone kada je Mega u dvorani Aleksandar Nikolić slavila rezultatom 90:93.

Na pres konferenciji posle utakmice trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da bi mnogo toga mogao da zameri svojim igračima, ali da kada se odigra protiv Partizana u ovakvom raspoloženju, oni ostavljaju jako malo prostora:

– Sve ono čega smo se pribojavali se na kraju i ostvarilo. Partizan ima svoj način igre i od toga ne odstupa. Već u prvom minutu, dok ekipe još nisu našle napadački ritam, oni su uspostavili nivo kontakta i dobrim skokom u napadu dobili samopouzdanje. U prvom poluvremenu Panter je pokazao zašto je glavni igrač Partizana I jednostavno nismo uspeli da ga zaudtavimo, iako smo se za to spremali. Pravio nam je zaista mnogo problema. U drugoj četvrtini Partizan uspostavio svoj ritam, a mi nismo imali rešenje za njihov skok što je rezultovalo ovakvom razlikom. U drugom poluvremenu smo pokušali da uhvatimo priključak, ali to je bilo na samo na trenutke, što js ispostavilo kao nedovoljno da utakmicu učinimo zanimljivijom. Imao bih dosta toga da zamerim mojim igračima, ali kad igrate protiv Partizana u ovakvom raspoloženju, onda vam oni ostavljaju jako malo prostora. Čestitam Partizanu i Željku Obradoviću na pobedi i želim im da u oba takmičenja ostvare sve zacrtane ciljeve,

izjavio je Jovanović.

Foto: Mega Mozzart/Dragana Stjepanović