MEGA U PONEDELJAK GOSTUJE ZADRU

Mega Mozzart u ponedeljak protiv Zadra završava kratku turneju po Hrvatskoj.

U ponedeljak 4. aprila od 18 časova, Mega Mozzart će u okviru utakmice 25. ABA lige gostovati Zadru. Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su u četvrtak izgubili izuzetno uzbudljiv meč protiv Splita, pa će sutra imati priliku da prekinu seriju poraza i dođu do pobede koja bi mogla puno da znači u borbi za što bolji plasman u regionalnom takmičenju.

Pred utakmicu protiv Zadra, trener Mege je istakao da je izuzetno bitno da njegova ekipa iskontroliše skok, pre svega pred svojim košem:

– Zadar je dobro izbalansiran tim između spoljašnje i unutrašnje linije. Spolja opasnost preti, pre svega, od plejmejkera Mavre koji je i njihov najbolji kreator i od Kartera koji je najbolji skorer. Na centru je Tompson koji je vrlo talentovan igrač i koji im je vrlo važan u odbrambenim zadacima, ali koji je i sjajan napadač, kako sa „low post-a“, tako i sa šuta za tri poena. U pojedinim trenucima mogu da igraju sa „small ball“ petorkom gde na poziciji četiri igraju sa bekovima, a njihovi visoki igrači na poziciji pet su sposobni da igraju van linije za tri poena. Bitna stavka je da odigramo dobru odbranu na njihovim spoljnim igračima i na toj saradnji dva na dva iz koje oni otvaraju šut za tri poena sa visokim igračima. Potrebno je da zaustavimo Tompsona na „low post-u“ i da pokušamo da iskontrolišemo skok, pre svega pod našim košem, što nam je izuzetno bitno kako bi mogli da nametnemo naš ritam utakmice,

izjavio je Jovanović.

Mega Mozzart trenutno ima po 8 pobeda i 15 poraza u ABA ligi dok Zadar ima skor 7-15. Mega i Zadar su se do sada sastali 17 puta u regionalnom takmičenju uz skor 10-7 u korist Mege. U poslednjem susretu ove dve ekipe u okviru 12. kola ove sezone, Zadar je poenima u poslednjoj sekundi slavio u Beogradu sa 70:72.

Krilni centar Mege Matej Rudan je istakao da će biti bitno da se Zadru odgovori čvrstinom u odbrani i brzom tranzicijom u napadu:

– Igramo protiv jedne kvalitetne i iskusne ekipe i sigurno će biti teška utakmica. Ušli smo u niz loših rezultata iz kojeg se moramo izvući što pre. Očekuje nas fizički zahtevan zadatak nakon utakmice sa Splitom u četvrtak. Moramo im odgovoriti najviše čvrstinom, a u napadu mislim da je ključ u našoj brzoj tranziciji, ako budemo dobro trčali verujem da ćemo imati priliku za pozitivan rezultat,

izjavio je Rudan.

Utakmica Zadar – Mega Mozzart igra se u ponedeljak 4. aprila od 18 časova u Dvorani Krešimir Ćosić u Zadru, uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Mozzart