JOVANOVIĆ: „RADUJE BOLJA IGRA I ENERGIJA, ALI OSTAJE ŽAL ZA IZGUBLJENIM BODOVIMA“

Košarkaši Mega Mozzarta su u utakmici  24. kolu ABA lige posle neverovatne završnice izgubili na gostovanju od Splitu sa 81:80 (25:27, 13:16, 21:12, 22:25). U rezultatskoj klackalici tokom celog toka meča izabranici trenera Vladimira Jovanovića su gubili 4 poena na 5 sekundi do kraja da bi potom Jović na sekund do kraja pogodio trojku pod faulom, ali nije uspeo da uvede utakmicu u produžetak pošto je promašio dodatno slobodno bacanje.

Trener Mege Vladimir Jovanović je na pres konferenciji posle utakmice istakao raduje bolja igra i energija, ali da ostaje žal za izgubljenim bodovima:

– Mogu da budem zadovoljan u pogledu toga što smo ovu utakmicu odigrali bolje nego neke prethodne i to je nešto što me raduje. Bila je jako lepa i takmičarska utakmica za publiku koju bih pohvalio ovom prilikom, bila je prava sportska atmosfera. Međutim, u pojedinim trenucima došao je do izražaja manjak koncentracije mojih košarkaša, pogotovo ispod koša gde nismo dali neke lagane poene. Na drugoj strani smo dozvolili 11 skokova u napadu, nisu imali 20, ali su hvatali veoma važne lopte koje su pretvarali u lake poene. Čestitam Splitu na pobedi, mene normalno ne može da raduje poraz, ali me raduje bolja igra i energija koju smo pokazali, ali ostaje žal za izgubljenim bodovima,

izjavio je Jovanović, a na pitanje kako je doživeo poslednjih 5 sekundi utakmice, trener Mege je odgovorio:

– Od očaja do sjaja pa u očaj ponovo. Svi ste videli i učestvovali u tome, kao i publika. Za gledanje je bilo lepo, za mene jako teško.

O sledećem protivniku ekipi Zadra, Jovanović je istakao sledeće:

– Sutra već putujemo u Zadar i tamo gostujemo u ponedeljak protiv ekipe koja takođe igra dobro u zadnje vreme. Neće nam biti lako, pokušaćemo da se oporavimo, ali meni je jako bitno da odigramo još bolju partiju,

završio je Jovanović.

Foto: Mega Mozzart