MEGA GOSTUJE U SPLITU U PRVOJ OD DVE VEZANE UTAKMICE U HRVATSKOJ, JOVANOVIĆ: „DA POPRAVIMO NIVO ODBRANE“

Mega Mozzart u četvrtak protiv Splita na prvom od dva gostovanja u Hrvatskoj.

U četvrtak 31. marta od 18 časova, Mega Mozzart će u okviru utakmice 24. ABA lige gostovati ekipi Splita. Izabranike trenera Vladimira Jovanovića očekuju dve utakmice u Hrvatskoj u pet dana, a pred susret sa Splitom, trener Mege je izjavio da njegova ekipa mora da popravi nivo odbrane u odnosu na prethodne utakmice:

– Očekuje nas veoma zahtevna nedelja, praktično u pet igramo dve utakmice gde gostujemo Splitu i Zadru. Split se nalazi u veoma dobrom trenutku, vezali su dve pobede, protiv Mornara kući i protiv Borca na strani, definitivno su podigli formu. U odnosu na prvi meč iz Beograda mnogo su promenili tim. Pored Džonsa koji je duže vreme bio odsutan sa terena, pridodali su Šortera. Naš prevashodni zadatak je da zaustavimo njihovu jako dobru i iskusnu spoljnu liniju, gde su Barič, Ukić, Perković, Šorter, Maj Kovačević, njihova cela spoljna linija je veoma kvalitetna. Ukoliko želimo da odigramo utakmicu u našem ritmu, moraćemo da popravimo pre svega nivo odbrane u odnosu na prethodne utakmice,

izjavio je trener Mege.

Mega Mozzart trenutno ima po 8 pobeda i 14 poraza u ABA ligi dok Split ima skor 5-17. Mega i Split su se do sada sastali 3 puta u regionalnom takmičenju uz skor 2-1 u korist Mege. U poslednjem susretu ove dve ekipe u okviru 11. kola ove sezone, Mega je slavila na domaćem terenu sa 78:65.

Centar Mege Karlo Matković je pred utakmicu protiv Splita izjavio da će njegova ekipa pokušati da na utakmicu prenese energiju i timski rad sa treninga:

– Verujem da nas protiv Splita očekuje dobra utakmica sa puno energije. Veoma je bitno da nametnemo ritam koji nama odgovara i da prenesemo energiju i timski rad sa treninga na utakmicu. Dobro smo radili u prethodnom periodu pripremajući se za ova dva vezana gostovanja koja nas očekuju u Hrvatskoj i ukoliko ispunimo radne zadatke koje smo postavili pred ovu utakmici, verujem da možemo do pozitivnog ishoda koji bi nam mnogo značio i rezultatski i na polju samopouzdanja,

izjavio je Matković.

Utakmica Split – Mega Mozzart igra se u četvrtak 31. marta od 18 časova u Maloj dvorani KK Split, uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Mozzart