JOVANOVIĆ: „BEZ OBZIRA NA PERSONALNE PROBLEME KOJE IMAMO, OČEKIVAO SAM DALEKO BOLJU UTAKMICU“

Košarkaši Mega Mozzarta poraženi su u 23. kolu ABA lige od ekipe Mornara-Barsko zlato sa 70:83 (10:27, 23:13, 18:20, 19:23). Mega na ovom susretu jednostavno nije imala rešenja za maestralnog plejmejera gostiju Vladimira Mihailovića koji je sa 46 poena ušao u istoriju kao najbolji strelac na jednom meču regionalne lige. Kada se tome dodaju i brojne oscilacije mladog tima Mege, slabiji defanzivni skok i značajan broj promašenih slobodnih bacanja, poraz u duelu sa iskusnim Baranima nije mogao biti izbegnut.

Na pres konferenciji posle utakmice trener Mega Mozzarta Vladimir Jovanović je izjavio da njegova ekipa nije uspela da konsoliduje redove:

– Bez obzira na personalne poene koje imamo, očekivao sam daleko bolju utakmicu. Oni su poveli od trećeg, četvrtog minuta i našom nepažnjom imali smo osam izgubljenih lopti u prvoj četvrtini što je previše, dok su oni imali dominaciju u skoku u napadu, čime su dobili i samopouzdanje u šutu za tri poena. Stekli su osetniju razliku, a mi smo ušli u nervozu koja nas je držala čitavog meča. Nismo uspeli da konsolidujemo redove, tako da je ovo zaslužena pobeda Mornara, a mi se okrećemo sledećem meču,

izjavio je Jovanović.


Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov