MEGA BEZ REŠENJA ZA MIHAILOVIĆA, MORNAR ODNEO POBEDU IZ BEOGRADA

Mega bez rešenja za novog rekordera Mihailovića!

Košarkaši Mega Mozzarta poraženi su u 23. kolu ABA lige od ekipe Mornara-Barsko zlato sa 70:83 (10:27, 23:13, 18:20, 19:23). Mega na ovom susretu jednostavno nije imala rešenja za maestralnog plejmejera gostiju Vladimira Mihailovića koji je sa 46 poena ušao u istoriju kao najbolji strelac na jednom meču, prestigavši tako rekord Milana Gurovića koji je ubacio 45 poena. Kada se tome dodaju i brojne oscilacije mladog tima Mege, slabiji defanzivni skok i značajan broj promašenih slobodnih bacanja, poraz u duelu sa iskusnim Baranima nije mogao biti izbegnut.

Najefikasniji u redovima Mege je bio Nikola Jović sa 19 poena dok je Karlo Matković imao 13. U ekipi Mornara je nestvarnu partiju pružio Vladimir Mihailović sa 46 postignutih poena.

Posle 23 odigrana kola regionalnog takmičenja, Mega ima skor 8-14 dok Mornar ima 8 pobeda i 13 poraza. U narednom kolu 31. marta od 18 časova Mega Mozzart će gostovati Splitu.

Mega je utakmicu počela sa petorkom Smit, Ružencev, Jović, Simanić, Matković i nakon par uvodnih minuta u kojima je dobrom igrom u tranziciji stekla prednost 7:3, usledio je neobjašnjiv pad. Mornar je prvo trojkama Mihailovića i Jeremića za kratko vreme peuzeo vođstvo, da bi furioznom serijom 0:22 stekao ubedljivu prednost (7:25). Izabranike trenera Vladimira Jovanovića nikako nije služio šut, a u prvoj deonici velikih problema imali su i sa ofanzivnim skokom košarkaša iz Bara.

Mornar je na kraju prve četvrtine imao 17 poena viška, a to kao da je probudilo domaći sastav koji je sa mnogo većom energijom izašao na parket u drugoj deonici. Agresivnost u odbrani bila je na znatno višem nivou, a primetna je bila i znatno veća odlučnost u napadu. Barani su pet minuta bili bez koša, što je Mega iskoristila za seriju 10:0, koja je, činilo se, mogla biti i ubedljivija. Ipak, Mega je uspela da uspostavi rezultatsku ravnotežu i na veliki odmor ode sa prihvatljivih sedam poena zaostatka (33:40).

Atraktivnim zakucavanjem Ruženceva domaći su prišli na pet poena minusa, ali serijom grešaka u napadu i slabim zagrađivanjem pod svojim košem, Mornar je za tri minuta treće deonice ponovo bio u dvocifrenom plusu. Prednost je išla i do 17 poena razlike.  Ipak, poslednji nalet Mega je imala krajem treće i početkom poslednje deonice kada je Nikola Jović sa pet vezanih poena omogućio Megi da ponovo priđe na sedam poena zaostatka. Međutim, Mihailović je nastavio da pogađa kad god je bilo potrebno, Mornar je uspeo da sačuva prednost i zabeleži trijumf.

Mega Mozzart: Vujić, Ružencev 7, Jović 19, Rudan 5, Uskoković 12 (7 skokova), Kočović, Smit 2, Cerovina 5, Matković 13, Kazalon, Simanić 3, Mušikić 4.

Mornar: Mihailović 46 (7 skokova, 6 asistencija, indeks 50), Mićović 2, Jeremić 14, Živanović, Šehović, Smit 6, Rakočević, Lazić 8, Vesković, Miković 2, Vranješ, Mozli 5.

Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov