MEGA U NEDELJU DOČEKUJE MORNAR, JOVANOVIĆ: „DA ODIGRAMO ODBRANU NA ZAVIDNOM NIVOU“

U nedelju 20. marta od 12 časova Mega Mozzart će u okviru 23. kola ABA lige dočekati Mornar u Hali sportova Ranko Žeravica. Izabranici Vladimira Jovanovića će protiv Mornara imati priliku da se vrate na pobedničku traku i zabeleže izuzetno važnu pobedu u finišu takmičenja.

Utakmici neće biti moguće prisustvo bez ulaznica koje su besplatne, a čiji će ograničen broj moći da se preuzme na biletarnici Hale sportova Ranko Žeravica u nedelju od 11 časova pa do početka utakmice.

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred utakmicu protiv Mornara istakao da njegova ekipa mora da odigra odbranu na zavidnom nivou i da zaustavi napadačke akcije protivnika:

– Igramo protiv tima koji već dugi niz godina gaji napadački stil košarke. Bez obzira na sve promene, oni danas imaju jako iskusne domaće igrače koji u rukama poseduju veliki broj poena, i bez obzira na izostanak Gordića koji je bio jedan od glavnih igrača koji je povezivao njihove kvalitete na pravi način, oni i dalje imaju kvalitet da postignu veliki broj poena. Tu pre svega mislim na Jeremića i Vladu Mihailovića, uz pomoć Šehovića, te uz Lazića i Vranješa poseduju jako respektabilnu spoljnu liniju. Imaju dva internacionalca unutra, Smita i Mozlija koji poseduju izuzetan kvalitet, kao i Mićovića koji preti šutem za tri poena. Sve u svemu, imaju veoma kvalitetan sastav i izuzetno su napadački potentan tim. Moraćemo da odigramo odbranu na zavidnom nivou, da zaustavimo njihove napadačke akcije i igrače koji postižu najveći broj poena ukoliko hoćemo da odigramo dobru utakmicu koja će biti zahtevna sa fizičkog aspekta i tu moramo da nađemo pravi odgovor, pre svega, protiv njihove centarske linije. Takođe će koncentracija morati da bude na najvišem nivou obzirom da igramo protiv iskusnih igrača koji znaju kako se ove utakmice igraju,

izjavio je trener Mege.

Mega Mozzart trenutno ima 8 pobeda i 13 poraza u ABA ligi dok Mornar ima skor 7-13. Mega i Mornar su se do sada sastali 10 puta u regionalnom takmičenju uz skor 6-4 za Megu, a poslednji susret je bio u 10. kolu ABA lige ove sezone kada je Mornar slavio u Baru sa 79:75.

Plejmejker Mege Aleksa Uskoković je istakao da njegova ekipa želi da se vrati na pobednički put:

– Igramo protiv veoma kvalitetne ekipe Mornara koja je u sličnoj situaciji kao i mi. Nalazimo se u seriji poraza i želimo da se vratimo na pobednički put. Moramo da iskoristimo sve naše prednosti i dobrom i angažovanom igrom da pokušamo da zabeležimo pobedu,

izjavio je Uskoković.

Utakmica Mega Mozzart – Mornar igra se u nedelju 20. marta od 12 časova u Hali sportova Ranko Žeravica, uz ograničeno prisustvo publike i poštovanje zdravstvenih mera i uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Mozzart/Dragana Stjepanović