JUNIORI MEGE U PETAK PROTIV SELEKCIJE ADIDASA NA STARTU KVALIFIKACIJA JUNIORSKE EVROLIGE

Juniorska ekipa KK Mega Mozzart će od petka 25. do nedelje 27. februara učestvovati na kvalifikacionom turniru juniorske Evrolige „Adidas Next Generation Tournament Marko Ivković“ koji se održava u hali „Basket City“. Juniori Mege će pokušati sa trijumfom na kvalifikacijama da obezbede učešće na Finalnom turniru koji će se održati tokom trajanja Fajnal fora Evrolige u Berlinu.

Juniorska selekcija Mege je u dva navrata bila vicešampion juniorske Evrolige, 2017. i 2019. godine.

Izabranici trenera Dragoljuba Avramovića se nalaze u B grupi sa ekipama Asvela (Francuska), Lietkabelisa (Litvanija) i selekcijom Adidasa koju čine talentovani igrači iz regiona. U A grupi se takmiče Crvena zvezda mts, Partizan NIS, Tofaš (Turska) i Valensija (Španija). Dve prvoplasirane ekipe iz obe grupe će se u nedelju od 16:30 časova boriti za plasman na Finalni turnir.

Juniori Mege prvi meč igraju u petak od 14 časova protiv Adidas selekcije a sve utakmice će biti prenošene na TV Arena Sport i putem Youtube kanala KK Crvena zvezda.

Trener juniora Mega Mozzarta Dragoljub Avramović će na kvalifikacionom turniru moći da računa na sledećih 12 igrača: Sergej Jeremić, Andrej Paunović, Radovan Kompirović, Asim Đulović, Nikola Đurišić, Bogoljub Marković, Petar Avlijaš, Danilo Dožić, Nikola Đapa, Aleksa Milenković, Aleksandar Prokopić i Andrej Mušicki.

Pred početak turnira trener juniora Mege Dragoljub Avramović je kratko istakao da svi jedva čekaju da turnir počne:

–  Svi jedva čekamo da turnir počne i nadam se da ćemo predstaviti naš klub, naše igrače i naš rad na najbolji mogući način,

izjavio je Avramović.

Raspored:

25.02. od 16:00: Adidas Next Generation team Belgrade – Mega Mozzart
26.02. od 10:00: Mega Mozzart – Lietkabelis
26.02. od 20:00: ASVEL – Mega Mozzart
27.02: od 09:00 do 15:00: utakmice za plasman, takmičenje u šutiranju trojki i zakucavanjima
27.02. od 16:30 – finale

Foto: Mega Mozzart