ĐURIŠIĆ POTPISAO PRVI PROFESIONALNI UGOVOR SA MEGOM

Na svoj 18. rođendan, Nikola Đurišić je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor sa Megom!

Talentovani bek Mega Mozzarta Nikola Đurišić potpisao je prvi profesionalni ugovor sa klubom! Đurišić je prošao sve selekcije kluba, počevši od pionirske, da bi prošle sezone sa 17 godina debitovao za prvi tim u ABA ligi.

Na potpisivanje ugovora sa Megom Nikola Đurišić je došao pravo sa priprema seniorske reprezentacije Srbije na čijem se spisku našao po drugi put, posle FIBA prozora u novembru.

Po potpisivanju ugovora sa Megom, Nikola Đurišić je izjavio da mu predstavlja veliko zadovoljstvo što nastavlja zajednički put sa klubom:

– Jako sam srećan što sam potpisao svoj prvi profesionalni ugovor sa Megom. Prošao sam kroz sve mlađe selekcije kluba i predstavlja mi veliko zadovoljstvo što posle višegodišnjeg uloženog truda i rada sa obe strane, nastavljamo i dalje na zajedničkom putu. Sve ovo mi je veliki i dodatni motiv da nastavim da radim i napredujem, kroz treninge i utakmice, na terenu i van terena, kao košarkaš i kao čovek,

izjavio je Đurišić.

Nikola Đurišić je rođen 23. februara 2004. godine, visok je 204 centimetara i igra na poziciji beka. U Megu je došao tokom leta 2017. godine od kada je zabeležio nastupe za sve mlađe kategorije kluba. Sa pionirima je osvojio Mini kup 2018. godine, a sa juniorskom selekcijom je prošle godine bio prvak Srbije i juniorske ABA lige, uz veoma zapaženo učešče na finalnom turniru juniorske Evrolige u Valensiji, gde je izabran u najbolju petorku turnira.

U prošloj sezoni je nastupao na dvojnu licencu za OKK Beograd u Košarkaškoj ligi Srbije gde je u proseku beležio 16.3 poena po utakmici, a svoj debi za prvi tim Mege je imao prošle godine u ABA ligi. Ove sezone u regionalnom takmičenju za 19 minuta u proseku beleži 6.1 poen, 2.1 skok i 2.3 asistencije.

Đurišić je nastupao za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Srbije, a posle novembarskog FIBA prozora kada je po prvi put bio na spisku reprezentacije Srbije, selektor A tima Svetislav Pešić ga je pozvao i na okupljanje povodom februarskog FIBA prozora kvalifikacija.

Čestitamo Đuka!

Foto: Mega Mozzart