JOVANOVIĆ: „DA SMO POGODILI NEKE OTVORENE ŠUTEVE, UTAKMICA BI DUŽE BILA AKTIVNIJA“

U polufinalu „Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać“ košarkaši Mega Mozzarta su izgubili od Crvene zvezde mts sa 72:53 (15:21, 24:12, 17:14, 16:6). U utakmici koja je odigrana u SC Čair u Nišu, izabranici trenera Vladimira Jovanovića su dugo vremena bili u igri, ali ih je veoma slab šut za tri poena (2 od 22) uz dozvoljene ofanzivne skokove u drugom poluvremenu na kraju koštao poraza i plasmana u peto finale kupa.

Na pres konferenciji posle utakmice trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da je njegova ekipa pogodila neke otvorene šuteve, utakmica bi duže bila aktivnija:

– Pre svega mislim da smo veoma dobro otvorili utakmicu na oba kraja terena. I u najavi sam rekao, da su oni negde, bez obzira na to što smo na istom nivou takmičenja, što se tela tiče jedna veliičina više. Ako se ne pruži pravi nivo kontakta, taj intenzitet koji oni donose pogotovo na njihovom delu terena, veoma je teško da se igra sa njima… Mi smo u prvoj četvrtini pokazali da to možemo. Bili smo u veoma kraćoj rotaciji nego obično, imali smo problem sa pllejmejkerima, sa Đurišićem… Mislim da smo odigrali prvu četvrtinu veoma dobro. U drugoj smo izgubili ritam napada. Oni su uspostavili skok u napadu, ono što najbolje rade i od čega smo se pribojavali. Prošlu utakmicu smo izgubili zbog toga, bio je to jedan od glavnih razloga. Mislim da nije lako svesti Zvezdu na 70 poena, moram da budem zadovoljan sa odbranom, na veoma loše procente šuta. Za dva smo bili bolji od njih, a za tri poena smo bili ispod svakog nivoa. I protiv protivnika kao što je Zvezda sloodna bacanja 50 odsto su nedopustiva i to se odrazilo na rezultat. Na nekoliko poena razlike da smo realizovali neke otvorene šuteve – ne pričam o pobedi i porazu, pričam samo da bi utakmica duže bila aktivnija, ali mi smo to promašili i utakmica je otišla na Zvezdinu stranu. Čestitam im, a nama preostaje da se odmorimo, s obzirom na to da nam je veći deo ekipe po raznim reprezentacijama, što mene izuzetno raduje,

izjavio je trener Mege.

Centar Mege Karlo Matković je bio najefikasniji u redovima Mege sa 15 poena, a na pres konferenciji je istakao da njegova ekipa nije danas igrala tranziciju kakvu inače igra:

– Počeli smo utakmicu veoma dobro, imali energiju, čvrtsinu, skok, kasnije smo počeli da divljamo, nismo bili strpljivi. Izgubili smo skok u odbrani. Mislim da moramo na narednim utakmicama da budemo čvršći, da imamo defanzivni skok… Mi onda iz toga da idemo u tranziciju i trčanje, to nas krasi, a danas baš to nismo imali,

izjavio je Matković.

Foto: Mega Mozzart/Dragana Stjepanović