BEZ IZNENAĐENJA U PODGORICI, MEGA NIJE USPELA DA UGROZI POBEDU BUDUĆNOSTI

Mega sa dva poraza napušta Podgoricu!

U utakmici 20. kola ABA lige koja je odigrana u Podgorici, Mega Mozzart je izgubila od ekipe Budućnost VOLI sa 86:69 (27:16, 22:21, 23:13, 14:19). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su poraza u četvrtak od ekipe SC Derby, na novoj utakmici u SC Morača nisu uspeli da ozbiljnije da ugroze pobedu Budućnosti, koja je meč prelomila serijom u trećoj četvrtini kada se odvojila na sigurnu prednost.

Najefikasniji u redovima Mege su bili Samson Ružencev sa 21 poenom i Karlo Matković sa 17 uz 11 skokova. U ekipi Budućnosti su se istakli Petar Popović i Marko Jagodić Kuridža sa po 15 poena.

Posle 20 odigranih kola ABA lige Mega Mozzart ima skor 8-11 uz utakmicu manje, dok Budućnost ima 14 pobeda i 3 poraza. Sledi pauza u ABA ligi a Megu očekuje takmičenje u Kupu Radivoja Koraća u Nišu gde će u četvrtak 17. februara od 21 čas igrati protiv Zlatibora u četvrtfinalu.

U startnoj postavi Mege našli su se Smit, Đurišić, Jović, Rudan i Matković. Matković je dva puta siguran pod košem a Rudan precizan za tri poena, pa je rezultat 7:7 posle tri i po minuta igre. Domaća ekipa uspeva da kazni greške u odbrani Mege i serijom 10:0 da stigne do dvocifrene prednosti. Ni tajm-aut nažalost nije doneo bolju igru Mege i uz nastavak dobre igre Budućnost je povela sa 23:9 i to posle nekoliko ofanzivnih skokova i poena iz drugog napada. Uskoković i Ružencev uspevaju da spreče dalje povećavanje rezultatskog zaostatka, pa je rezultat posle prve četvrtine 27:16.

Dobro je ušla Mega u drugu četvrtinu, razlika je spuštena na šest poena, ali Jagodić Kuridža sa dve trojke odbija nalet Mege. Zaigrala je Mega bolje u odbrani uz odličnu skok igru, pa je u više navrata spuštala razliku na pet poena. Ipak, Popović na drugoj strani poentira pod faulom, a potom i pronalazi Rida za lake poene plus 10 na nešto manje od dva minuta do kraja poluvremena. Izgubljene lopte i promašaje Mege domaća ekipa uspeva da kazni, pa je rezultat na poluvremenu 49:37.

Domaća ekipa je bolje ušla i u drugo poluvreme gde je vezala tri trojke uz još neke pogođene šuteve, pa je prednost vrlo brzo porasla na 22 poena. Igrači Mege su u seriji grešaka na obe strane terena uz nekoliko promašenih šuteva, zaostatak je na taj način povećan na 26 poena, a rezultat pred poslednjih 10 minuta igre je 72:50.

Košarkaši Mege su u poslednjoj četvrtini odigrali znatno angažovanije u odbrani, uspeli su smanje razliku, ali ne i da ugroze pobedu domaće ekipe, pa je konačan rezultat 86:69.

Budućnost VOLI: Kobs 11 (10 asistencija), Atić 1, Šehović, Micov 7, Barović, Tarolis 12, Z. Nikolić 4, Jagodić Kuridža 15, Drobnjak, Popović 15, Rid 13, Peri 5.

Mega Mozzart: Balcerovski 9, Vujić, Ružencev 21, Jović, Rudan 5, Uskoković 5, Kočović 2, Smit 3, Cerovina 2, Matković 17 (11 skokova), Đurišić 5, Bogavac.

Foto: Budućnost VOLI