MEGA MOZZART U NEDELJU PROTIV BUDUĆNOSTI U PODGORICI

Malo je vremena za oporavak, Mega Mozzart već u nedelju igra novu utakmicu u Podgorici!

U nedelju 13. februara od 17 časova, Mega Mozzart će u okviru utakmice 20. ABA lige gostovati u SC Morača ekipi Budućnosti VOLI. Ovo će za izabranike trenera Vladimira Jovanovića biti druga utakmica u tri dana u Podgorici, pošto su prethodno u četvrtak poraženi od ekipe SC Derby.

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred susret protiv Budućnosti istakao da je veoma bitno da njegova igrači izbegnu ritam protivničke ekipe i da probaju da ih uvedu u svoj:

– Očekuje nas još jedna jako zahtevna utakmica protiv veoma kvalitetnog protivnika. Budućnost ima veoma respektabilan roster i za ABA ligu i za Evrokup. U oba takmičenja su jako visoko kotirani, pravljenjem ovakvog tima su istakli svoje visoke ambicije. Pored već kvalitetnog sastava u kome su u spoljašnjoj liniji Kobs, Sili i Popović koji u poslednje vreme igra jako dobro, dodali su i Perija. Tu su još i izuzetno iskusni Micov, kao i veoma dobar timski igrač Atić, dok su unutra sa Nikolićem, Ridom i Jagodić-Kuridžom. Igraju čvrsto na oba kraja terena, u svakom trenutku pokušavaju da pronađu slabosti protivnika i da valorizuju svoje prednosti, gde na svakoj poziciji imaju veoma iskusne igrače koji mogu to da urade. Mi se nalazimo u jako teškom rasporedu gde smo, između dva kola ABA lige, imali to vanredno, zaostalo kolo i gde igramo na svaka dva-tri dana. Za ovaj mladi roster je to veliko opterećenje i veoma je bitno da izbegnemo njihov ritam i pokušamo da ih uvedemo u naš, kako bi imali dobru utakmicu,

izjavio je trener Mege.

Mega Mozzart trenutno ima po 8 pobeda i 10 poraza u ABA ligi dok Budućnost ima skor 13-3. Mega i Budućnost su se do sada sastali 19 puta uregionalnom takmičenju uz skor 13-6 u korist Budućnosti. U poslednjem susretu ove dve ekipe u okviru 7. kola ove sezone, Mega je slavila na domaćem terenu sa 87:81.

Krilni centar Mege Matej Rudan je odigrao dobru utakmicu protiv ekipe SC Derby kada je imao 21 poen i 6 skokova, a pred susret koji se igra u nedelju, istakao je da njegova ekipa mora fizički i energetski da odgovori Budućnosti na terenu:

– Nakon teškog poraza protiv ekipe SC Derby jako je bitno da što pre izbacimo tu utakmicu iz glave i okrenemo se sledećoj protiv Budućnosti koja je sigurno jedna od najboljih ekipa u ABA ligi, a takođe imaju zapažene rezultate i u Evrokupu. Imaju veoma iskusan tim koji je i fizički moćan i mislim da će biti najbitnije da im odgovorimo fizički i energetski na terenu, kako bi mogli da dođemo u priliku da se borimo za pozitivan ishod,

izjavio je Rudan.

Utakmica Budućnost VOLI – Mega Mozzart igra se u nedelju od 17 časova u hali SC Morača u Podgorici uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov