JOVANOVIĆ: „U VEĆEM DELU MEČA SMO USPELI DA ODGOVORIMO NA ZVEZDINU ČVRSTINU, PREDSTOJI NAM ZAHTEVAN PERIOD“

Posle velike borbe i mnogo uzbuđenja košarkaši Mega Mozzart-a poraženi su od Crvene zvezde sa 69:76 (25:25, 15:25, 12:18, 17:13). Mega Mozzart je i u ovom meču bila nekompletna pošto trener Vladmir Jovanović nije mogao da računa na Malkolma Kazalona i Aleksandera Balcerovskog, dok se u toku utakmice povredio i Boriša Simanić koji se posle toga nije vraćao u igru.

Na pres konferenciji posle utakmice trener Mega Mozzarta Vladimir Jovanović je istakao da je njegovaekipa veći deo utakmice igrala sa dobrom idejom i u dobrom intenzitetu:

– Do samog početka utakmice praktično nismo znali u kom ćemo sastavu nastupiti. Prethodna dva-tri dana imali smo baš slučajne povrede, Vujića i Balcerovskog. Nadali smo se da ćemo u meč ući nešto jači na toj poziciji centra, s obzirom na veličinu Zvezde u reketu, Igrači su odreagovali onako kako su jedino mogli, ali nisu bili spremni za ovu utakmicu s obzirom da smo u meč ušli samo sa jednom „peticom“. Veći deo utakmice smo igrali sa dobrom idejom i u dobrom intenzitetu. Pali smo u neka dva,tri segmenta, ali u većini statističkih parametara smo bili egal. Nismo uspeli da iskontrolišemo njihov skok u napadu, posebno u poslednjoj četvrtini, a takođe su i slobodna bacanja bila na njihovoj strani. Jako mi je bilo važno da se na pravi način odgovori na Zvezdinu čvrstinu i to smo u većem delu meča uspeli. Ali, u situaciji kad nam je bila smanjena rotacija, morali smo da uđemo u neke alternativne odbrane što je Zvezdi na neki način otvorilo prostor za skok u napadu. Čestitam Zvezdi, a mojim momcima ostaje da se odmore i oporave pa nam sledi put u Crnu Goru na duele sa Studentskim centrom i ekipom Budućnosti. Predstoji zaista zahtevan raspored za moj mlad tim, posebno jer nisu svi igrači zdravi,

izjavio je Jovanović.

Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov