HRABRA MEGA SE BORILA DO KRAJA, ZVEZDA IZ OFANZIVNOG SKOKA DO POBEDE

Mega u skraćenoj rotaciji borbena do kraja!

Posle velike borbe i mnogo uzbuđenja košarkaši Mega Mozzart-a poraženi su od Crvene zvezde sa 69:76 (25:25, 15:25, 12:18, 17:13). Mega Mozzart je i u ovom meču bila nekompletna pošto trener Vladmir Jovanović nije mogao da računa na Malkolma Kazalona i Aleksandera Balcerovskog, dok se u toku utakmice povredio i Boriša Simanić koji se posle toga nije vraćao u igru.

Najefikasniji u redovima Mege bili su Karlo Matković sa 20 i Aleksa Uskoković sa 13, dok su u taboru crveno-belih bolji od ostalih bili Ognjen Kuzmić sa 17, odnosno Ognjen Dobrić i Nikola Ivanović sa po 11 poena. 

Posle 19 odigranih kola ABA lige Mega Mozzart ima skor 8-9 uz dve utakmice manje, dok Crvena zvezda ima skor 16-1. Mega Mozzart će naredne dve utakmice igrati u Podgorici, i to prvu protiv ekipe SC Derby u četvrtak 10. februara, i drugu protiv Budućnosti VOLI u nedelju 13. februara.

Specijalan gost na utakmici je bio bivši igrač Mege i aktuelni MVP Evrolige Vasilije Micić.

U petorci sa Simanićem, Matkovićem, Smitom, Đurišićem i Jovićem domaći su odlično počeli meč. Posebno raspoloženi na startu bili su Karlo Matković i Nikola Jović. Izuzetan napadčki repertoar iskazao je centar Matković koji je za uvodnih sedam minuta ubacio čak 12 poena. Sa druge strane, ulogu glavnog realizatora u ekipi Crvene zvezde preuzeo je Ognjen Kuzmić. Ipak, Mega je na pravi način trkački i energetski uspela da isparira crveno-belima, a posle poena Ruženceva i Rudana, Mega je došla do sedam poena prednosti (25:18).

Zvezda je u drugoj četvrtini zaigrala mnogo agresivnije u odbrani. Za prvih pet minuta druge deonice samo je Aleksa Uskoković pronalazio put do koša, pa su crveno-beli posle realizovanih poena Ostina Holinsa došli do vođstva (31:30). Izabranike trenera Vladimira Jovanovića slabo je služio šut za tri poena. Posle uvodne trojke Jovića domaći su promašili sedam vezanih šuteva van linije 6,75. Problem više bila je i treća lična greška Skučija Smita koju je zaradio već polovinom drugig kvartala. Period slabije igre Mege okončan je i trojkom Dejana Davidovca sa 10 metara uz zvuk sirene za kraj prvog poluvrmena kojom je Crvena Zvezda došla do u tom trenutku najveće prednosti – 45:40.

Nastavak meča doneo je nervozniju igru Mege, a nepromenjen odnos u penalima kao da je tome dodatno doprineo. Domaći su promašili dosta zicera, imali su i nekoliko neiznuđenih izgubljenih lopti, a ne sve to nadovezala se povreda Boriše Simanića, koji je morao da napusti igru i četvrta lična greška Smita, što u značajnoj meri treneru Jovanoviću dodatno smanjilo rotaciju. Zvezda je kao i u finišu druge čevrtine, odlično odigrala i završnicu treće deonice, pa je zahvaljujući Laziću i Kaliniću prvi put stekla dvocifreno vođstvo 63:52.

Nije uspevala Mega da uhvati ritam, Zvezda je stekla maksimalnih 15 poena prednosti (69:54). Nadu u eventualni preokret trojkama su ulili Đurišić i Uskoković, ali sve što je Mega uspela da uradi je da priđe na šest poena zaostatka (73:67). U odsudnim trenucima Zvezda je bila odlična u ofanzivnom skoku što joj je na kraju i omogućilo da zabeleži pobedu.

Mega Mozzart: Vujić, Ružencev 3, Jović 9, Rudan 4, Uskoković 13 (5 asistencija), Kočović, Smit 2, Cerovina 2 (7 skokova), Matković 20, Đurišić 10, Simanić 6 (8 skokova), Bogavac.

Crvena zvezda mts: Lazarević, Volters, Davidovac 8, Mitrović, Lazić 7, Kalinić 8, Dobrić 11, Holins 7, Ivanović 11, Marković, Vajt 7, Kuzmić 17.

Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov