JOVANOVIĆ: „ČVRSTINA U NAPADU I ODBRANI VEOMA VAŽNA U UTAKMICI PROTIV FMP-A“

U subotu 29. januara od 21 časova Mega Mozzart će u okviru 18. kola ABA lige gostovati u Železniku ekipi FMP-a. Izabranici Vladimira Jovanovića trenutno imaju jednu pobedu manje od pozicije koja vodi u plej-of pa će meč u Železniku biti od velikog značaja u borbi za doigravanje.

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred utakmicu protiv FMP-a istakao će čvrstina u napadu i odbrani biti veoma važna kako bi se utakmica odigrala dobro:

– FMP je odigrao jako dobro i konstantno prvi deo ABA lige. U pitanju je iskusan tim koji je sastavljen od internacionalaca, pre svega mislim na Džonsa, Nevelsa i Radonjića, to je osovina koja drži spoljnu liniju, dok unutrašnju drže Nerandžić, Tasić i Izundu. Tim je jako dobro vođen od strane trenera Neše Stefanovića. Najbolji kreator u ekipi je Džons preko koga ide većina napada, glavni šuteri su Nevels i Radonjić, dok sa unutrašnjih pozicija najviše idu preko Tasića i Nerandžića, a na drugoj strani, u odbrani su jako čvrsti. U ovoj utakmici će poseban značaj imati trčanje u kontranapadu i nazad i odbrana defanzivnog skoka. Čvrstina u napadu i čvrstina u odbrani će biti veoma važna da bi se utakmica odigrala dobro i ekipa koja u subotu odigra čvršće će na kraju i biti bliža pobedi,

izjavio je trener Mege.

Mega Mozzart trenutno ima po 7 pobeda i 8 poraza u ABA ligi dok FMP ima skor 10-4. Mega i FMP su se do sada sastali 11 puta u regionalnom takmičenju uz skor 6-5 za FMP, a poslednji susret je bio u 5. kolu ABA lige ove sezone kada je FMP slavio u Hali sportova Ranko Žeravica sa 82:89.

Plej Mege  Aleksa Uskoković je istakao da energija i pristup njegove ekipe moraju da budu na najvišem nivou:

– Očekuje nas teška utakmica sa ekipom koja igra sjajno cele sezone, pogotovo na domaćem terenu. Želimo da popravimo utisak iz prošlog kola kada nismo bili na svom nivou. Energija i pristup moraju da budu na najvišem nivou i biće potrebno da odigramo kvalitetno na obe strane terena kako bi došli u priliku da dođemo do pozitivnog ishoda, 

izjavio je Uskoković.

Utakmica FMP – Mega Mozzart igra se u subotu 29.  januara od 21 čas u hali FMP u Železniku uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Mozzart