JOVANOVIĆ: „OČEKIVAO SAM DA ĆEMO IMATI PROBLEMA“

U utakmici 17. kola ABA lige Mega Mozzart je posle uzbudljive završnice izgubila od Borca sa 85:91 (16:23, 21:14, 27:28, 21:26). Emotivno i fizički ispražnjeni igrači Mege posle velike pobede nad Partizanom pre samo tri dana, nisu uspeli da savladaju Borac u dvorani Mega Factory, a presudne za poraz su bile dve trojke u finišu nekadašnjeg Meginog prvotimca Radovana Đokovića. 

Na pres konferenciji posle utakmice trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da i kada je njegova ekipa ličila na tim u pojedinim trenucima, ti periodi nisu bili previše dugački da bi meč rešila u svoju korist:

– Očekivao sam da ćemo imati problema. Još u najavi ovog meča sam rekao da ćemo najverovatnije imati nedostatak energije, čak sam pomenuo i motivaciju, mada s obzirom na to koliko smo mladi to ne bi trebalo da predstavlja problem. U prvom poluvremenu, pogotovo u prvoj četvrtini, pokazali smo veoma mlaku igru, pogotovo u odbrani, a na to se nadovezao i slabiji napad i to je negde bio ton kojim smo obeležili celu utakmicu. U pojedinim trenucima smo ličili na tim, odigrali smo čvršće u odbrani i iz toga imali lake poena iz kontranapada, ali ti periodi nisu bili previše dugački da bismo meč rešili u našu korist. Treba istaći da je Borac u presudnim trenucima dobro šutirao, pogađali su neke zaista teške šuteve što im je na kraju i donelo trijumf. Čestitam Borcu na zasluženoj pobedi i želim im sve najbolje u nastavku sezone,  

izjavio je trener Mege.

Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov