TROJKA SMITA ZA VELIKU POBEDU DESETKOVANE MEGE NAD PARTIZANOM

Desetkovana Mega trojkom Smita do velike pobede nad Partizanom!

U zaostaloj utakmici 13. kola ABA lige Mega Mozzart je na gostovanju posle fantastične utakmice trojkom Smita na šest sekundi do kraja savladala Partizan NIS sa 90:93 (22:26, 24:29, 19:19, 25:19). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su u hali Aleksandar Nikolić su i pored izostanka petorice igrača i sa nekoliko juniora, odigrali junački i hrabro tokom svih 40 minuta utakmice i na kraju su zasluženo došli do velike pobede.

Najefikasniji u redovima Mege su bili Samson Ružencev sa 20 poena i Nikola Jović sa 14. U ekipi Partizana je najefikasniji bio Kevin Panter sa 24 poena.

Posle 16 odigranih kola ABA lige Mega Mozzart ima skor 7-7 uz dve utakmice manje, dok Partizan ima 13 pobeda i 3 poraza. Narednu utakmicu Mega će odigrati u nedelju 23. januara od 12 časova kada će u hali Mega Factory dočekati Borac.

Vladimir Jovanović je započeo meč sa sledećom petorkom: Smit, Cerovina, Ružencev, Simanić, Rudan. Izjednačena igra na početku, ali Rudan već posle minut i po zbog dve lične greške ide na klupu. Vujić se po ulasku u igru dva puta odlično snašao u reketu, a potom pogađaju Ružencev i Cerovina za vođstvo Mege 11:15. Domaća ekipa serijom 9:0 prelazi u vođstvo, ali Mega odgovara trojkom Kočovića i polaganjem Mušikića. Jović trojkom postavlja rezultat prve četvrtine, 22:26.

Bogavac i Ružencev pogađaju trojke za egal Mege a potom i Rudan snažno zakucava za vođstvo 37:38. Mušikić po ulasku u igru vezuje pet poena, potom Smit pogađa ulaz i Jović pod faulom za prednost 44:49. Mušikić i Cerovina su precizni za 3 pa Mega stiže i do plus 11, a je rezultat na poluvremenu je 46:55.

Ružencev i Vujić čuvaju dvocifrenu prednost Mege na početku treće četvrtine. Partizan u naletima i trojka uspeva da smanji zaostatak, ali Mega uspeva da odgovori velikom energijom na terenu i poenima iz drugog napada. Partizan je ponovo u finišu pokušao da uhvati priključak međutim Jović pogađa trojku iz ugla za 65:74 na kraju treće četvrtine.

Smit i Jović trojkama čuvaju vođstvo Mege kojq vodi 70:80 na 7 minuta do kraja. Partizan serijom 9:0 prilazi na samo poen zaostatka, ali Mega odgovara trojkom Ruženceva i „alejup“ zakucavanjem Simanića za 79:85 na četiri i po minuta do kraja. Činilo se da je trojka Simanića za 81:90 na dva minuta do kraja prelomila utakmicu, ali Partizan serijom stiže do egala, 90:90. Na 30 sekundi do kraja trener Mege Vladimir Jovanović je zatražio tajm-aut posle koga je Smit pogodio pobedničku trojku na šest sekundi do kraja, dok u preostalom vremenu Panter nije uspeo da pogodi za produžetak pa je usledilo veliko slavlje igrača Mege na terenu.

Partizan NIS: Kurucs 4, Panter 24, Ledej 3, Avramović 9, Koprivica 6, Dangubić 3, Smailagić 14, Mur 6, Glas, Lesor 15, Trifunović, Madar 6.

Mega Mozzart: Vujić 8, Ružencev 20 (7 skokova), Jović 14, Rudan 7, Kočović 3, Smit 13 (5 skokova, 6 asistencija), Cerovina 7, Jonović, Simanić 7, Mušikić 10, Bogavac 4, Mušicki.

Foto: Mega Mozzart/Dragana Stjepanović