JOVANOVIĆ: „ČESTITKE MOJIM MOMCIMA, BILI SU STVARNO FANTASTIČNI“

U zaostaloj utakmici 13. kola ABA lige Mega Mozzart je na gostovanju posle fantastične utakmice trojkom Smita na šest sekundi do kraja savladala Partizan NIS sa 90:93 (22:26, 24:29, 19:19, 25:19). Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su u hali Aleksandar Nikolić su i pored izostanka petorice igrača i sa nekoliko juniora, odigrali junački i hrabro tokom svih 40 minuta utakmice i na kraju su zasluženo došli do velike pobede.

Na pres konferenciji posle utakmice trener Mege Vladimir Jovanović je čestitao svojim igračima na izvanrednoj utakmici i velikom zalaganju:

– Čestitam Partizanu na svemu učinjenom u dosadašnjem toku sezone. Kao što sam rekao i u najavi utakmice, oni su na dobrom putu da ostvare svoje ciljeve i siguran sam da će u tome uspeti, a ja im to od srca želim. Hteo bih da se zahvalim na toploj dobrodošlici od strane ljudi u klubu i navijača. Što se tiče utakmice, mi smo zaista imali dosta problema u pripremi. Poslednja dva treninga smo uspeli da odradimo „pet na pet“ i to sa trojicom juniora i uz dva igrača iz našeg sistema koji ne nastupaju za Megu. Uspeli smo nekako da se pokrpimo i iskren da budem, nisam mnogo očekivao od ove utakmice znajući da Partizan igra jako agresivno na oba dela terena, a mi smo bili bez pravog takmičarskog ritma. Došli smo bez pritiska, a kao posledica svega toga je da smo neke šuteve pogodili i došli do svog ritma. Moram da naglasim da smo izvanredno šutirali za tri poena i na kraju do pobede došli upravo pogođenom trojkom. Moram da se osvrnem i na Partizanov ritam utakmica, i to što su oni pre samo dva dana igrali protiv Hambrurga i nisu bili sveži, pa je evidentan bio njihov umor. Čestitam mojim igračima na izvanrednoj utakmici i velikom zalaganju. Petorica igrača nije sastavilo ni dva treninga, a Jović i Vujić su tek juče radili „pet na pet“. Momci su bili stvarno fantastični. Još jednom čestitam Partizanu na svemu što su uradili ove sezone i na fer i korektnoj utakmici, kao i na lepom gestu kluba i podršci navijača,

izjavio je Jovanović.

Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov