NOVI MEGIN MATINE, U NEDELJU U PODNE PROTIV CEDEVITA OLIMPIJE

U nedelju 21. novembra od 12 časova Mega Mozzart će u okviru 9. kola ABA lige dočekati Cedevita Olimpiju, a utakmica će se zbog poznate situacije za pandemijom Kovid 19 i u skladu sa propisima, odigrati u ograničenom kapacitetu u Hali sportova Ranko Žeravica, uz poštovanje svih zdravstvenih mera. Utakmici neće biti moguće prisustvo bez ulaznice a ograničen broj istih će moći da se preuzme na biletarnici Hale sportova Ranko Žeravica u nedelju od 11 časova pa do početka utakmice.

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred utakmicu protiv Cedevita Olimpije istakao da njegova ekipa mora da odigra kvalitetnu odbranu uz dobro trčanje:

– Cedevita Olimpija je odličan tim, nastupaju na dva fronta. Prošle godine su imali jako dobru sezonu, i ovu su počeli dobro. Imaju kvalitetan sastav koji je ove godine pojačan Ogustom i Pulenom, kao i domaćim igračima koji su i više nego dobri internacionalci, na prvom mestu Jaka Blažič koji je evroligaški igrač. Moraćemo da zaustavimo njihove napadačke opcije, pre sve svega Pulena i Blažiča od kojih sve kreće, kao i centarsku liniju sa Karmajklom i Ogustom koji su skakački dominantni. Kod nas dosta stvari zavisi od odbrane i ako je budemo odigrali kvalitetno i iz nje trčali dobro, možemo da dođemo do dobrih procenata šuta, što ja jako bitno za samopouzdanje moje mlade ekipe, a samim tim i za krajnji rezultat,

izjavio je trener Mege.

Mega je izgubila sva četiri dosadašnja susreta sa gostima iz Ljubljane, a poslednji je bio u 26. kolu ABA lige prošle sezone kada je Cedevita Olimpija slavila u Ljubljani sa 85:79. U prošlom kolu regionalnog takmičenja Mega je izgubila na gostovanju Igokei sa 79:63 dok je Cedevita Olimpija na domaćem terenu savladala Mornar sa 79:59.

Košarkaš Mege Samson Ružencev u poslednjih nekoliko utakmica pruža dobre partije za Megu sa klupe a pred utakmicu protiv Cedevita Olimpije je istakao da njegova ekipa želi da se povrati posle teškog gostovanja u prošlom kolu protiv Igokee:

 – Cedevita Olimpija je zaista kvalitetna ekipa. Imaju mnogo iskusnih igrača, a pored ABA lige igraju i Evrokup, što definitivno govori o nivou njihovog tima. S druge strane, želimo da se povratimo posle teške utakmice na gostovanju protiv Igokee. Naš plan je da budemo fokusirani na treninzima tokom priprema za ovu utakmicu, a da potom izađemo, odigramo čvrsto kao tim, i da pokušamo da odbranimo domaći teren,

izjavio je Ružencev.

Utakmica Mega Mozzart – Cedevita Olimpija igra se u nedelju 21. novembra od 12 časova u Hali sportova Ranko Žeravica, uz ograničeno prisustvo publike i uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov