MEGA U NEDELJU GOSTUJE IGOKEI U LAKTAŠIMA

U nedelju 14. novembra od 17 časova Mega Mozzart će u okviru 8. kola ABA lige gostovati Igokei u Laktašima. Izabranici trenera Vladimira Jovanovića će posle sjajne pobede u prošlom kolu protiv Budućnost pokušati na teškom gostovanju da zabeleže nove važne bodove u regionalnom takmičenju.

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred duel u Laktašima istakao da će njegova ekipa pokušati da standardizuje neke stvari koje je dobro radila u prethodnoj utakmici:

– Očekuje nas veoma zahtevna utakmica protiv jako kvalitetne ekipe Igokee, koja dugi niz godina pravi više nego dobre rezultate u ABA ligi, za šta je najviše zaslužan trener Bajić koji radi odličan posao sa njima. Igraju dva takmičenja i sigurno je da u oba imaju ambicije. Tim im je i tako sastavljen sa tri iskusna internacionalca sa kvalitetnim karijerama širom Evrope, kao i sa mladim reprezentativcima poput Radanova, Đorđevića i Ilića. Moramo da budemo okrenuti sebi, da budemo zadovoljni sa prethodnom utakmicom gde smo pokazali neke dobre stvari poput energije, kvalitetne odbrane i skoka. Ono što se ne podrazumeva sa mladom ekipom, što mi stvarno jesmo, je da imamo standard u kvalitetu određenih stvari koje se tiču košarke. U pojedinim trenucima možemo da izgledamo jako dobro a u već sledećem trenutku da izgubimo koncentraciju i da više ne budemo više fokusirani. Pokušaćemo da standardizujemo neke stvari koje smo dobro radili, kao što sam ih već prethodno napomenuo, odbrana, trčanje i skok, i da na pravi način pružimo otpor Igokei,

izjavio je trener Mege.

Posle sedam odigranih kola ABA lige, obe ekipe imaju isti skor, 3-4. Mega i Igokea su se do sada sastali 16 puta u regionalnom takmičenju uz skor 11-5 u korist Mege. U poslednjem susretu ove dve ekipe u 14. kolu prošle sezone, Mega je izgubila na domaćem terenu sa 84:86. U prošlom kolu regionalnog takmičenja Mega je savladala Budućnost sa 87:81, dok je Igokea izgubila od Mornara u Baru sa 82:76.

Krilni centar Mege Matej Rudan istakao je da njegova ekipa putuje u Laktaše sa samopouzdanjem posle velike pobede u prošlom kolu:

 – Znamo da će utakmica biti jako zahtevna pogotovo što igramo na njihovom parketu. Igokea je jako kvalitetan protivnik sa par odličnih igrača i sigurno nas očekuje težak meč. Ipak, dolazimo nakon jedne jako dobre utakmice protiv Budućnosti u prošlom kolu, imamo samopouzdanja i verujem da ćemo pružiti i dobru utakmicu i nadam se doći do pozitivnog ishoda za nas,

izjavio je Rudan.

Utakmica Igokea – Mega Mozzart  igra se u nedelju 14. novembra od 17 časova u Hali Laktaši uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov