NIKOLA JANKOVIĆ PONOVO U MEGI!

Član kluba iz Megine istorijske 2015/16 sezone i nekadašnji MVP ABA lige je ponovo obukao dres Mege!

Nikola Janković je novi igrač Mega Mozzarta pošto je sa klubom potpisao ugovor do kraja sezone u ABA ligi. Janković se na taj način vratio u redove kluba sa kojim je u sezoni 2015/16 osvojio Kup Radivoja Koraća i igrao finale plej-ofa ABA Lige.

Po potpisivanju ugovora sa Megom, Nikola Janković je istakao da je srećan što se vraća u poznat sistem:

– Srećan sam zbog svog povratka u Megu u kojoj sam napravio svoje prve seniorske uspehe. Od tada je prošlo pet godina, a u međuvremenu je klub još više porastao i stigao do novih visina. Ovo je za mene poznat sistem, sjajni su uslovi za napredak igrača, a ja ću dati sve od sebe na treninzima i na utakmicama kako bi tim ostao u dobrom ritmu i nastavio da se kreće u pravom smeru,

izjavio je Janković.

Nikola Janković je rođen 13.02.1994. godine u Vranju, visok je 206 centimetara i igra na pozicijama četiri i pet. Profesionalnu karijeru je započeo 2012. godine u Belgiji gde je nastupao za Šarloa i Pepinster. Već pomenute 2015. godine se vraća u Srbiju gde je bio izuzetno zaslužan za sjajne rezultate u toj sezoni kada je osvojen Kup Radivoja Koraća i ostvaren plasman u finale plej-ofa ABA lige, da bi potom u Superligi Mega pobedom u seriji za treće mesto obezbedila plasman u ABA ligi i u narednoj sezoni.

U Megi se zadržao godinu dana, potom odlazi u Olimpiju gde je sjajnim igrama zaradio priznanje MVP-a regularnog dela sezone ABA lige. 2017. odlazi u tursku Sakariju, a potom i u španski Estudijantes, odakle prelazi u beogradski Partizan gde je proveo dve i po sezone. Tokom ove sezone je nastupao za Podgoricu u dva balona Druge ABA lige gde je u proseku beležio 16.5 poena i 9.5 skokova.

Janković je bio član svih mlađih reprezentativnih selekcija Srbije sa kojima je osvojio ukupno četiri medalje, po dva srebra i dve bronze.

Dobro došao nazad Jankeru!

Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov