MEGA U PONEDELJAK GOSTUJE ZVEZDI, JOVANOVIĆ: „DA 40 MINUTA BUDEMO FOKUSIRANI U ODBRANI I SA TAČNOM IDEJOM U NAPADU“

U ponedeljak 1. novembra od 18 časova Mega Mozzart će u okviru 6. kola regionalnog takmičenja gostovati Crvenoj zvezdi a utakmica će se igrati u hali Aleksandar Nikolić. Izabranici trenera Vladimira Jovanovića će protiv aktuelnog šampiona ABA lige pokušati da naprave iznenađenje i dođu do treće pobede u sezoni.

Trener Mege Vladimir Jovanović je pred utakmicu protiv Crvene zvezde istakao da njegova ekipa mora da bude jako fokusirana u odbrani i sa tačnom idejom u napadu:

– Crvena zvezda je tim koji igra na dva fronta. Oba takmičenja, Evroliga i ABA liga, zahtevaju potpunu ozbiljnost i sigurno im nije lako, obzirom na kadrovske probleme koje imaju, da pruže maksimum. Bez obzira na to, radi se o jako kvalitetnom i iskusnom timu gde na svakoj poziciji ima više kvalitetnih igrača koji mogu u svakom trenutku utakmice budu pojedinci na koje će tim da se osloni. Pored svih ostalih kvaliteta koje imaju, tim Zvezde krasi čvrsta odbrana iz koje prave dobar napad i dobre utakmice. Što se tiče napada, pored kreatora kao što Volters i Ivanović, jedan od glavnih kreatora sa loptom je Kalinić, uključen je u svaku akciju i veliki je protagonista na napadačkoj polovini. Preko njega, Davidovca i Luke Mitrovića pokušavaju da naprave dubinu i iz toga razvijaju napad. Okruženi su sa dosta dobrih šutera i imaju tim koji poseduje sve kvalitete od čvrste odbrane do napada, imaju kvalitet da igraju pik end rol sa dva igrača, posle toga su jako aktivni na skoku i dobri u svim radnim zadacima, tako da će sigurno biti veoma zahtevna utakmica. Što se nas tiče, trebamo da budemo stvarno koncentrisani jer Zvezda će znalački iskoristiti priliku ukoliko se desi pad koncentracije ili pauza u intenzitetu. Potrebno je da budemo praktično 40 minuta jako fokusirani, kako u odbrani, tako i u zatvaranju njihovog skoka, dok u napadu moramo da budemo sa tačnom idejom da bismo imali priliku da napravimo korektnu utakmicu,

izjavio je trener Mege.

Posle pet odigranih kola regionalnog takmičenja Mega Mozzart ima skor 2-3 dok Crvena zvezda ima četiri pobede i jedan poraz. U prošlom kolu ABA lige, Mega je izgubila na svom terenu od FMP-a sa 82:89 dok je Zvezda slavila protiv Mornara u Baru sa 69:77.

Centar Mege Karlo Matković je pred duel protiv Crvene zvezde istakao da njegova ekipa mora da pokuša da nametne ritam koji im odgovara:

Igramo protiv jednog od glavnih favorita za osvajanje lige i sigurno nas očekuje izuzetno fizički zahtevna utakmica. Pre svega, moramo da dobro fizički odgovorimo na tu njihovu igru i da pokušamo da nametnemo ritam koji nama odgovara. Pored toga, koncentracija mora da nam bude na maksimumu ukoliko želimo da dođemo u situaciju da se borimo za pozitivan ishod utakmice,

izjavio je Matković.

Utakmica Crvena zvezda mts – Mega Mozzart igra se u ponedeljak od 18 časova u hali Aleksandar Nikolić uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov